Izvor: Alo.rs
13.02.2024 u 22:58
0

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA: Real uz mnogo sreće preživeo Lajpcig, prvak Evrope slavio u Kopenhagenu

U utorak uveče odigrane su prve dve utakmice osmine finala Lige šampiona.

Posle tačno dva meseca nam se vraća Liga šampiona! Čini se da je čekanja bilo i previše, a vi uz Happy BSC portal pratite najzanimljivija dešavanja iz najboljeg evropskog fudbala.

Druga poluvremena:

90. minut – Dobar pokušaj Kevin de Brujnea iz slobodnog udarca. Odbranio se nekako Kopenhagen i iz ove, neugodne, situacije.

86. minut – Kuva u samom finišu utakmice u Lajpcigu. Frustrirani su domaćini zbog činjenice da ne uspevaju da postignu gol. Na meču u Danskoj, Siti se trudi da pronađe još jednu rupu u odbrani domaćina koji se znalački brani.

81. minut – Kakve dve šanse za Lajpcig! Najpre je Simons sjajno šutirao, potom i Šeško, ali je Lunjin zaista zaslužio platu večeras.

76. minut – Prve izmene je napravio trener Lajpciga Marko Roze. I to trostruku. Na teren je poslao Elmasa, Poulsena i Hajdaru, a iz igre izvukao Olma, Opendu i Hajnriksa.

72. minut – Kakva šansa za Real Madrid! Pukao je kontranapad po levoj strani, izlomio je Vinisijus Klostermana, jako inteligentno gađao, ali je pogodio samo stativu!

68. minut – Sasvim solidna šansa za Mančester siti. Pokušao je Rodri kojem je falilo malo preciznosti u tom pokušaju.

64. minut – Morao je Real mnogo bolje… Kontra tri na dva posle greške Orbana nije iskoristio Rodrigo kojem je zasmetao defanzivac domaćeg tima i tako sprečio siguran gol.

61. minut – Još jednom je zapretio Lajpcig. Ovog puta sa leve strane kada je Raum potražio Šeška u petercu, ali je golman Reala u poslednjoj sekundi boksovao loptu.

56. minut – Ništa bolja situacija u Danskoj nije za Kopenhagen. Siti traži način da stigne i do trećeg pogotka i tako završi verovatno i više od pola posla već u prvoj utakmici.

50. minut – Rasplamsala se utakmica u Lajpcigu. Domaćin je imao sjajnu priliku. Olmo je odlično šutirao, potom je i Šeško mogao bolje. Spasao je Lunjin Real Madrid u dve situacije.

49. minut – Kakva majstorija Brahima Dijaza! Pravo remek-delo. Španac je potpuno izmešao odbranu Lajcpiga, radio je šta je hteo, naciljao i pogodio mrežu Nemaca!

46. minut – Krenuo je i rasplet u prvim utakmicama osmine finala. U Nemačkoj bez izmena na startu drugog dela igre.

Prva poluvremena:

Kraj prvih poluvremena – Zanimljivo je na obe utakmice. Činjenica je da u Nemačkoj nema pogodaka, ali bi to lako moglo da se promeni u drugom delu igre. Na drugom meču, Siti zaista zasluženo vodi.

45. minut – Goool za Siti! Evo zasluženog rezultata za šampiona Evrope. Divna asistencija spoljnom De Brujnea za Bernarda Silvu koji je samo prebacio Grabaru.

41. minut – Bez promenjenog stanja na terenima u Ligi šampiona. Siti drži za gušu Kopenhagen koji se grčevito brani, dok u Nemačkoj, Lajpcig pokušava da slomi Real.

30. minut – Evo čarki u Lajpcigu. Oštar start Karvahala koji nije svirao kao faul sudija Peljto i čarke između Španca i Šlagera. Za sada je domaćin nešto bolji na terenu.

26. minut – Bez obzira na to što Siti vodi, veliki maleri za Engleze. Sada se povredio i Fil Foden…

22. minut – Ipak je rešio Pep Gvardiola da ništa ne rizikuje. Ne može Griliš da nastavi meč pa ga menja Žeremi Doku koji će dejstvovati po toj levoj strani.

20. minut – Sa druge strane, vrlo slična akcija i šut Tonija Krosa. Gulači je bio na vrhuncu zadatka. U Kopenhagenu se trenutno Džek Griliš žali na povredu, ali se ćini da će moći da nastavi utakmicu.

15. minut – Zapretio je Henriks golmanu Real Madrida. Bio je to sasvim solidan pokušaj koji je Lunjin lako zaustavio.

10. minut – Goool u Danskoj! Poveo je Mančester siti! Odlična akcija i asistencija Fila Fodena za Kevina de Brujnea koji je u fantastičnoj formi od povratka na teren.

9. minut – Dve jako dobre prilike za Real Madrid. Najpre je udarac Čuamenija očišćen sa gol-linije, da bi potom Kamavinga oprobao šut. Na drugoj utakmici je i Mančester siti zapretio preko Dijaša čiji je udarac zaustavio Grabara.

2. minut – Gol u Nemačkoj, nažalost poništen zbog ofsajda. Napada Lajpcig, Šeško je posle pogotka imao još jednu šansu.

20.40 – Zanimljvo je da su se Siti i Kopenhagen do sada sastajali četiri puta, i da Danci nemaju nijednu pobedu. Najviše što su uspeli da izvuku su dva remija, dok su „građani“ dva puta slavili.

20.20 – Što se tiče duela u Nemačkoj.

Lajpcig: Gulači – Simakan, Klosterman, Orban, Raum – Hajnriks, Olmo, Šlager, Simons – Openda, Šeško

Real Madrid: Lunjin, Karvahal, Naćo, Čuameni, Mendi – Valverde, Kros, Kamavinga, Dijaz – Vinisijus, Rodrigo.

20.05 – Poznate su i postave. Krećemo od meča u Danskoj.

Kopenhagen: Grabara – Jelert, Vavro, Mekena, Diks – Falk, Matson Gonsalveš – Ačuri, Klason, Eljunusi.

Mančester siti: Ederson – Voker, Stouns, Dijas, Ake – Rodri – Bernardo Silva, Foden, De Brujne, Griliš – Haland.

19.55 – Glavni sudija meča u danskoj prestonici biće Španac Hose Marija Sančez, dok će duel u Nemačkoj suditi Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine.

19.35 – Jasno je da po istoriji, formi i kvalitetu Siti i Real večeras nose uloge favorita, ali će pokušati domaćini da isprovociraju iznenađenje ili barem malo unesu neizvesnosti u meč(eve).

STRUKA JE REKLA SVOJE: Nikola Jokić će opet biti MVP!

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter