Izvor: Kurir.rs
05.07.2023 u 11:36
0

KAKO JE PROPAO SRPSKI VATERPOLO, SPORT U KOM SMO BILI NAJBOLJI NA PLANETI? Nekada svetska sila, danas se nižu bruke, zašto?!

Prvi put u istoriji srpskog sporta zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije žestoko opleo po reprezentaciji zbog sramne igre.

Da li je moguće da smo toliko nisko pali? Ovo pitanje vrzma se po glavi svima onima koji su godinama bili uz „delfine“… Da li je moguće da gubimo od Francuske i Rumunije?

Oni koji su van zbivanja potpuno su šokirani, a oni koji su upoznati sa svim dešavanjima u srpskom vaterpolu i nisu toliko iznenađeni. Vuku se pogrešni potezi, mnogo je zle krvi, jednostavno, nema više one porodične atmosfere koja ih je krasila godinama. A nema ni talenata kao nekad! Rad s mlađim kategorijama nije dovoljno dobar, a otvoreno je i pitanje: koliko dece danas trenira vaterpolo, a koliko ih je to radilo pre deset ili 15 godina.

Na Evropskom prvenstvu su nas izbacili Francuzi u osmini finala, a pre nekoliko dana su nas ponizili Rumuni u meču Svetskog kupa. Da je reč o nekim jačim reprezentacijama, ne bi se palio alarm. Ovako – on uveliko zveči i čekamo da li će se pojaviti neko da ga ugasi. Situacija ne obećava. Svesni su i u Vaterpolo savezu Srbije da ovo što se dešava nije u skladu sa srpskim vaterpolom.

Vaterpolisti Partizana eliminisani u osmini finala Evrokupa!
Printscreen/Youtube/RTS Prikazuje


Prenosimo vam celokupan izveštaj sa zvaničnog sajta Vaterpolo saveza Srbije za meč protiv Rumuna koji u dušu opisuje trenutno stanje koje prolazi najtrofejniji srpski sport:

– Užasnom igrom Srbija je doživela jedan od najtežih poraza u poslednje vreme. Rumunija je pobedila 17:14 (7:4, 3:3, 3:4, 4:3), ponizila igrom, odnosom prema utakmici Srbiju koja je bila favorit. Ništa nije valjalo u našoj igri. Osim sedam golova Radulovića, nekoliko asistencija Drašovića, sve drugo je bilo katastrofalno – piše na sajtu i dodaje se:

– Rumuni su Italiji dali dva gola. Srbiji 17, u prvoj četvrtini sedam. Tu bismo mogli da stanemo. Nijednog trenutka Srbija nije bila blizu preokreta. Od 1:4 pa do kraja nekoliko puta se dolazilo na minus dva, ali sa odbranom koja ne postoji, golmanima koji su bili daleko od svog prosečnog dana, napadom bez agresije, dodavanjima bez ideje nije se moglo više. Poruka za kraj više nego jasna:

ŽIVANOVIĆ NAPADA ZLATO: Naš najtalentovaniji plivač izborio finale na juniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu

– Rumuni su imali i pet golova viška. Pokušavao je Stevanović da prodrma ekipu ali njega igrači nisu čuli. Nisu igrali Ubović i Jakšić, u timu su bili Dimitrijević i Gavrilović. Možda bi bilo drugačije, ali i ovaj sastav je morao da pobedi Rumuniju, koja nikad na ovakvom takmičenju nije slavila protiv jedne po imenu velike ekipe.

Nezamislivo: Igrali smo kvalifikacije za EP

Nešto što je doskoro bilo nezamislivo za srpski vaterpolo postalo je realnost. Naime, pre nekoliko nedelja naš tim igrao je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Verovatno prvi put u istoriji srpske reprezentacije morali smo na megdan Velikoj Britaniji. O tome s kim smo igrali najbolje govori rezultat – 28:0.

Loše stvari za srpski vaterpolo gomilaju se u nizu. Novi Beograd je dospeo u žižu javnosti zbog suspenzija Mandića i Jakšića, dvojice vodećih igrača srpske reprezentacije! Šta god da je razlog – to nije smelo da se desi, već je moralo da bude pronađeno rešenje. Ovako, izgubio je i klub, a još više i srpska reprezentacija!

Da li je neko kriv: Ima li odgovornih?

Da li postoji neko odgovoran zbog celokupne situacije u kojoj se nalazi naš vaterpolo? Zasad ne vidimo da se bilo ko javio ili preuzeo odgovornost. Čini se da se pojedinci trude da se rezultati poput ovog s Rumunijom brzo zaborave. A time tonemo još dublje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter