Izvor: tanjug
24.03.2024 u 12:56
0

Međunarodni memorijalni maraton povodom godišnjice bombardovanja

Na platou ispred Hrama Svetog Save danas je počeo Međunarodni memorijalni atletski maraton povodom obeležavanja 25 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije. Atletičari će na trasi od Beograda do srpskog ratničkog groblja Zejtinlik kod Soluna zastajati i polagati cveće kod spomenika žrtvama agresije i boraca palih u balkanskim ratovima i dva svetska rata. Predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Živorad Jovanović izjavio je da će trkači na ovaj način pokazati svetu kakav je zločin izvršen nad našim narodom.

ŽENSKI NOVAK: Čudesna Srpkinja ostala bez titule posle velike drame, pokazala je zašto je čeka velika karijera

„Oni povezuju sva mesta koja obeležavaju istorijske događaje iz naše novije i stare istorije i tako povezuju dve žrtve svih ratova za slobodu. Oni podsećaju da Srbija nikad nije težila za tuđim, ali da je uvek imala hrabrosti da brani svoje“, poručio je Jovanović. Istakao je da se Srbija nikad neće odreći svojih žrtava niti svojih prava. „Da nikome ne padne na pamet da može oteti kolevku našeg naroda i lišiti Srbiju od svog nacionalnog i državnog dostojanstva“, rekao je Jovanović. Kako je naveo, na ovaj način žele i da poruče da se pitanje KiM mora rešiti mirnim putem.

„Želimo da ova trka pošalje poruku mira, solidarnosti i bolje budućnosti“, kazao je Jovanović. U memorijalnom maratonu učestvuju četiri devojke i šest muškaraca, a u toku trke pridružiće im se trkači iz prijateljskih zemalja. Memorijalni maraton je deo dvodnevne međunarodne konferencije „Od agresije do novog svetskog poretka“ koja se organizuje povodom obeležavanja godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, a koja je okupila više od 150 zvanica iz inostranstva među kojima su naučnici, umetnici, diplomate, vojna lica i druge ugledne ličnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter