Izvor: kurir.rs
12.01.2024 u 16:20
0

PORAZ „DELFINA“! Oslabljeni Mađari otišli u polufinale!

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Hrvatskoj. Posle velike drame desila se prava tragedija i Mađarska je stigla među četiri najbolje selekcije boljim izvođenjem peteraca.

Rezultat posle četiri četvrtine bio je 10:10, a prilikom izvođenja peteraca desila se jedna bizarna situacija – Marko Radulović je u drugoj seriji ispala lopta i na taj način Mađari su stigli do odlučujuće prednosti, a kasnije i pobede rezultatom 15:14.

Što se samog meča tiče, prva četvrtina protekla je u potpunom egalu. Po tri gola viđena su na obe strane, za Srbiju su pogađali Strahinja Rašović, Jakšić i Mandić, dok je za Mađare dva gola dao Tatrai, a jedan Fekete.

Drama je nastavljena i u drugoj četvrtini koja se završila 2:2. Za Srbiju su pogađali Mandić i Ubović, dok su golove za Mađarsku postigli Fekete i Vendel Vigvari, pa se na poluvreme otišlo u egalu – 5:5.

Treću četvrtinu u svoju korist rešili su Mađari rezultatom 4:3, a strelci su bili Jakšić i dva puta Viktor Rašović za Srbiju, a tri puta Vice Vigvari i jednom Tartaj za Mađare.

Potpuni egal nastavljen je i u poslednjoj deonici koja je završena sa 2:1, Strahinja Rašović i Nemanja Vico pogodili su za 10:9, ali je Vice Vigvari izjednačio i otišlo se u peterce.

Kao što smo već naveli, tu se desila bizarna situacija, Raduloviću je ispala lopta, a svi ostali bili su sigurni i Mađarska se plasirala u polufinale. Treba napomenuti i to da su Mađari na ovom meču bili u oslabljenom i podmlađenom sastavu, da je Srbija bila favorit, ali i pored toga nije uspela da slavi. Mađarska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Grčka – Hrvatska.

Srbija – Mađarska 14:15 (3:3, 2:2, 3:4, 2:1, peterci 4:5)

SASTAVI:

Srbija

Golmani: Filipović i Mitrović

Igrači: Mandić, Strahinja Rašović, Ranđelović, Milojević, Radulović, Drašović, Nikola Jakšić, Vico, Ubović, Petar Jakšić i Viktor Rašović.

Mađarska

Golmani: Banjaj i Gjapjas

Igrači: Tatraj, Varga, Pol, Vice Vigvari, Nagi, Fekete, Burijan, Kovač, Vendel Vigvari, Vismeg i Molnar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter