Izvor: VSS/BSC HAPPY
29.07.2023 u 14:47
0

ŠPANCI IPAK PREJAKI: Srbija nije stigla do medalje, Španija jača!

Vaterpolo reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva, ali nije uspela da stigne do podviga i medalje. U polufinalu, Grčka je slavila sa 13:7, u borbi za bronzanu medalju, Španija je bila jača – 9:6 (3:3, 3:2, 2:0,1:1).

Golove za Srbiju postigli su: Strahinja Rašović tri, Vuk Milojević, Nikola Jakšić i Vuk Milojević po jedan. Branislav Mitrović je imao devet odbrana. Pobedu Španije obezebedili su   Alvaro Granados sa tri, Felipe Perone sa dva i Eduardo Lorio sa 11 odbrana.

U prvom delu meča igra je bila izjednačena, prva deonica utakmice završena je nerešenim rezulatatom 3:3. Slično je bilo i tokom drugog perioda igre kada je u bazenu nastavljen pravi rat nerava.  Ipak na karju ove deonice semafor je pokayivao rezultat 6:5 za Španiju. Tahulj je pogodio za 4:3, Granados za 5:4 i 6:5. Izjednačenja Srbiji donosili su Nikola Jakšić i Strahinja Rašović

Odbrane obe selekcije su bile izuzetno dobre tokom trećeg dela utakmice. Briljirali su golmani Lorio i Mitrović. Španija je preko Munariza stekla dva gola viška – 7:5. Srbija nije iskoristila napad sa igračem više, a Mitrović je odbranio peterac Granadosu. Međutim, nedugo zatim, posle munjevite kontre, Perone je pogodio za 8:5. Srbija nije uspela da zatrese mrežu rivala, iako je pet puta imala igrača više.

Usledila je poslednja deonica, a Srbiji je trebao podvig da stigne do preokreta i bronzane medalje. Vreme je radilo za Španiju, a mreže su mirovale. Na tri minuta pre kraja, Perone je pogodio za 9:5, a u tom momentu je bilo jasno da će Španci stići do medalje.

Vaterpolisti Srbije u narednom periodu biće usmereni ka šampionatu Evrope u Izraelu, a zatim Svetskom prvenstvu u Dohi. Primarni cilj srspkih vaterpolista je plasman na Olimpijske igre u Parizu.

RAŠOVIĆ ČLAN IDELANE PETORKE

 

Po završetku vaterpolo turnira proglašeni su najuspešniji pojedinci. Objavljeno je na sajtu Vaterpolo Saveza Srbije

Strahinja Rašović je zvanično najbolji strelac turnira sa 25 pogodaka. U isto vreme srpski golgeter je član idealne postave u kojoj su još: Zerdevas (Grčka), Daub (SAD), Manhrec (Mađarska), Papanastasiju (Grčka), Perone (Španija) i Zalanki (Mađarska).

Najbolji igrač je Zalanki a najbolji golman Zerdevas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter