Izvor: BSC Happy/Kurir
27.07.2023 u 21:39
0

AMERIKANAC POSTAO RUS: Putin dao rusko državljanstvo hokejašu iz Amerike

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin potpisao je ukaz o davanju ruskog državljanstva američkom hokejašu Brenanu Menelu.

„U skladu sa stavom „a“ člana 89. Ustava Ruske federacije odlučujem: da dam državljanstvo Ruske federacije Menelu Brenanu Robertu, koji je rođen 24. maja 1997. godine u Sjedinjenim Američkim Državama“, navodi se u dokumentu.

Menel je 2022. godine stigao u Rusiju, gde je postao član Dinama iz Moskve. U prošloj sezoni je odigrao 44 utakmice na kojima je ostvario 24 poena (2+22), uz indeks korisnosti +11. Brenan je u plej-ofu Kontinentalne hokejaške lige (KHL lige) odigrao šest mečeva i upisao tri asistencije.

Menel je rođen u Minesoti, a igrao je za nekoliko kanadskih i američkih hokejaških timova pre nego je 2020. stigao u Belorusiju, gde je igrao za Dinamo iz Minska u KHL. Godinu dana kasnije je na NHL draftu izabran od strane Toronto Mejpl Lifsa, a sezonu je završio u Filadelfija Flajersima.

U septembru prošle godine je stigao u Rusiju i zaigrao za Dinamo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter