Izvor: Sportklub.rs
17.04.2023 u 16:39
0

Šta kažu naše kolege komentatori o NHL plej-ofu?

U noći između ponedeljka i utorka počinje plej-of u najuzbudljivijoj hokejaškoj ligi sveta. Naše kolege komentatori iz Zagreba potrudile su se da naprave svojevrsnu predikciju raspleta u prvom kolu doigravanja.

Sjajna NHL sezona je iza nas, mnogi će reći da tek sada počinje iako je svaka od 32 ekipe odigrala po 82 utakmice. Ali, to sada pada u vodu i počinje bespoštedna bitka na ledu. Svaka serija se igra na sedam utakmica, a u doigravanju ako utakmica nakon 60 minuta završi bez pobednika, igra se sve dok jedna od dve ekipe ne postigne pogodak. Titulu brane hokejaši Kolorado Avelanša.

A šta kažu komentatori, kako bi mogao da izgleda rasplet u prvim kolima doigravanja za šampiona?

Dominik Čičak
Vegas Golden najts – Vinipeg Džets 4:2

Golden najtsi imaju “dužu klupu” sa čak šest igrača sa više od 20 golova ove sezone, dok umornoj ekipi Džetsa nakon kasnosezonskog puša neće pomoći ni odnos pobeda tokom ove regularne sezone među ove dve ekipe: 3-0 za Vegas.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Kings 4:2

Ovaj tim Oilersa jednostavno mora da prođe prvu rundu, nošena neverovatnim Mekdejvidom. Kingsi su dobra mešavina mladih i iskusnih igrača, ali Kopitarov tim jednostavno nije dovoljno spreman za duži put kroz doigravanje.

Kolorado Avelanš – Sijetl Kraken 4:1

Iskustvo Avalanša, prevladava nad energičnom, ali možda ipak premladom ekipom koja još nije spremna za duži plej-of.

Dalas Stars – Minesota Vajld 4:3

Kvalitetna dodavanja ekipe Minesote neće izdržati fantastičnu igru preko celog terena koju ekipa Pitera Debura praktikuje tokom cele sezone.

Petar Čondić
Vegas Golden Najts – Vinipeg Džets 4:2

Vinipeg je respektabilan sastav sa odličnim individualcima. Odličan golman, ove sezone fantastični bek Morisejm te napadači poput Konora i Šifela. Ali, godinama unazad ekipno izgledaju po čuvenoj ‘nešto je trulo u državi Danskoj’. Dečje bolesti koje su ih umalo koštale sigurnog doigravanja to najbolje potvrđuju. Vegas je u ovom trenutku bolja ekipa, klasa iznad i svi doprinose tome. Dovoljno govori i činjenica da su Golden najtsi ove sezone na 3:0 protiv Vinipega uz više od četiri postignuta gola po utakmici.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Najts 4:2

Kingsi izuzetno simpatični, fino posložena i atraktivna skipa. Svi za jednog, jedan za sve. Deluju kao tim koji ima sve predispozicije da bude jedno od vodećih iznenađenja doigravanja. Međutim, Mekdejvis i Draisatl su previše vremena protraćili sa Oilersima bez uspeha. Ove sezone su, čini se, našli rešenje među stativama u Stjuartu Skineru, značajno pojačali obranu, a napad je bolji i potentniji negio ikada. Sumnjam da će sebi dopustiti da ispadnu na startu i smatram kako su napokon spremni da ozbiljno krenu u lov na titulu.

Kolorado Avelanš – Sijetl Kraken 4:1

Uprkos silnim problemima sa povredama, Kolorado je osvojio diviziju Central i pokazao svima moć rostera. Mekkinon i Rantanen blizanci su Mekdejvida i Draisatla, a i na svakoj drugoj poziciji bolji su od Krakena. Čestitke Sijetlu na velikom uspehu, imaju lepo posloženu ekipu, ali ekipna kohezija i balans nisu dovoljni za ovakav Kolorado.

Dalas Stars – Minesota Vajld 4:3

Jedna od najzanimljivijih serija. Minesota je pokazala neverojatnu čvrstoću i kvalitet u obrani. Najviše zahvaljujući golmanu Gustavsonu. Ali, vraća im se i jedan od najboljih igrača lige, Kaprizov. Ipak, Dalas je fantastično posložen, prva linija im je jedna od najboljih u ligi, uz briljantnog Džejsona Robertsona. Ostale linije takođe pridonose, a golman Etinger spada u krug najboljih. Jako težak par, ali prednost ipak Dalasu. Minesota ima raznolikost, ali Dalas još i veću. Za nijansu su kvalitetniji.

Boston Bruins – Florida Panters 4:3

Florida je, bez obzira na turbulentnu sezonu, snagom ekipe znatno jača od toga. Možda i najškakljiviji mogući ispit za Bruinse u prvom krugu. Međusobni odnos je 2:2. Ipak, Boston posle ovakve sezone nema pravo na kiks i sad bi bio veliki neuspeh da ostanu bez titule. Igraju brutalno i puni su samopouzdanja. Zato, blaga prednost njima.

Karolina Harikejns – Njujork Ajlenders 4:1

Ajlendersi su čvrsta ekipa koja ima jasnu koncepciju igre. No, veliki nedostatak napadačkih rešenja, posebno skroman pauerplej. Karolina je pak, bez obzira na izostanak Svečnikova podmazana mašina kod koje je ispred pojedinca vrhunska ekipna hemija. Najveća im je prednost što svoj tip igre nametnu bilo kojem drugom timu. Takvoj moći Ajlendersi neće moći da pariraju.

New Džersi Devils vs Njujork Rendžers 3:4

Devisli su napravili čudesan napredak i stasali u vrhunsku mladu ekipu punu talenta, kako napadačkog tako i odbrambenog. No, Randžersi su odradili strašan trejd period i nemaju manu ni u jednoj liniji. Uz to, prednost golmana na njihovoj je strani.

Toronto Mejpl lifs – Tampa Bej Lajtning 4:2

Opet mi je teško da se odreknem Tampe. Njihovo doziranje pretvara se u standard, ali slutnje o laganom usporavanju šampionske generacije prošle sezone, sad bi se mogle obistiniti. Toronto je željan revanša. Tokom trejda se prilično osnažio, veštinom, ali i fizičkom snagom, koja bi mogla biti ključna. Osnažili su odbranu i po meni su napokon zreli za prolaz prvog kruga.

Tanjug/Graham Hughes/The Canadian Press via AP

 

Krešimir Ferlak
Vegas Golden najts – Vinipeg Džts 2:4

Zapad su na kraju osvojili hokejaši Vegasa, koji su uprkos mnogim problemima sezonu izneli u timskom duhu, sve ono što je planirao, Brus Kesidi je u svojoj prvoj sezoni na klupi ekipe iz grada kocke ostvario. S druge strane, dugo su se s ulaskom u plej-of kockali Džetsi, iako su dobar deo sezone čak predvodili svoju diviziju. Dajem Džetsima veliku prednost na golmanskoj poziciji jer Helebik je dominantan čuvar mreže i uz bolju formu napadača to bi moglo odneti prevagu i zato ovde predviđam ipak svojevrsno iznenađenje prvog kruga.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Kings 4:1

Konor Mekdejvis je ovom sezonom ušao u rang najvećih u istoriji, a puno ne zaostaje niti Leon Draisatl. Akvizicija Matijasa Ekholma dodatno je stabilizovala ekipu Oilersa, a iako postoje upitnici na golu, teško će iko zaustaviti napadačku artiljeriju Edmontona. Kingsi su sjajno vođena ekipa, vrlo balansirana i opasna, ali ovakav Edmonton je ipak stepenica više. Prošle sezone u prvom krugu Oilersi su prošli Kingse tek nakon sedam utakmica, ove sezone predviđam da će to učiniti i ranije.

Kolorado Avelanš – Sijetl Kraken 4:2

Kolorado se u sezoni obrane titule suočio sa mnogim preprekama, ponajviše neverojatnim brojem povreda, ali ipak na kraju osvaja diviziju i ulazi u sjajnoj formi u plej-of. Kapitana Landeskog i dalje nema, ali Mekinon i Rantanen igraju sezone karijera. Sijetl pak beleži napredak od 40 bodova u odnosu na lani i u drugoj sezoni zasluženo ulazi u doigravanje. Tu im ipak predviđam kraj, ali na temelju sjajne timske igre mogli bi da upišu par pobeda.

Dalas Stars – Minesota Vajld 4:3

Sjajnu seriju očekujem u dvoboju Starsa i Vajlda. Domaći led, ipak veća dubina klupe i iskustvo su ono zbog čega tipujem na Dalas. No, Minnesota je kroz celu sezonu na konstantno visokom nivou, bez obzira na probleme igrali su čvrsto i efikasno. Kaprizov se vratio i mogao bi da odvuče Vajld do lude sedme utakmice. Sjajan će biti i dvoboj golmana, Etinger protiv Gustavsona, a moguće i Fleri. No, zvezde će na kraju ipak biti naklonjene Starsima.

Boston Bruins – Florida Panters 4:1

Poslednja dva osvajača Prezident trofeja igraju u prvom krugu doigravanja što ima određenu težinu, ali obzirom na sve što smo videli kroz regularni deo sezone, Bostonu bi Florida trebala ipak biti samo zagrevanje za dalje. Jedino što je na strani Pantersa je činjenica da mogu potpuno opušteno da krenu u plej-of i tu mogu biti opasni, ali realno Pastrnak, Bergeron i društvo u svojoj istorijski sjajnoj sezoni plove sigurno dalje.

Karolina Harikejns – Njujork Ajlenders 4:3

Kao i ranijih godina, ekipa Karoline je vrlo ujednačena, predvođena sjajnom trenerskom rukom kultnog Roda Brind’Amura i stigla je do još jedne titule divizije Metropolitan. Timskom igrom prikrivaju i značajan nedostatak u neigranju sjajnog Svečnjikova. No, vrlo sličan način igre neguje i ekipa sa Long Ajlenda i Ajlendersi bi mogli biti vrlo nezgodan protivnik, pogotovo ako Ilja Sorokin na golu bude u sjajnom izdanju kao do sada ove sezone. Biće vrlo gusto, ali zbog domaćeg leda prednost domaćinima.

Nju Džersi Devils – Njujork Rendžers 2:4

Kakav spektakl nas očekuje u dvoboju istorijskih i komšijskih rivala. Mladi, poletni, superbrzi i krvožedni Devilsi protiv ekipe koja nakon dovođenja Kanea i Tarasenka gleda samo prema konačnoj nagradi, prema Stanli kupu. Randžersima bi ispadanje u prvom krugu bilo ravno katastrofi, dok vreme Devilsa tek dolazi i zato Nju Džersi može da igra potpuno neopterećeno, a samim time biće izuzetno opasni. No, očekujem da će iskustvo Rendžersa i Šestjorkin na golu ipak zadržati sve nalete Devilsa i da brodvejska priča ide dalje.

Toronto Mejpl lifs – Tampa Bej Lajtning 4:2

Godinu dana kasnije, Toronto i Tampa nas ponovno očekuju na istim pozicijama, ista meta, isto odstojanje. No, Toronto deluje još čvršće i kompaktnije, doveli su prava pojačanja pred kraj prelaznog roka, dok je Tampa ipak nešto slabija nego prošle sezone iako su glavne zvezde i dalje tu i sjaje istim sjajem. Devetnaest godina Mejpl lifsi sanjaju drugi krug, no istorija me uči da se protiv Tampe nikad ne sme kladiti. Ali, za sve postoji prvi put, zar ne? I taj put je upravo sada.

Nikola Hodalj
Vegas Golden najts – Vinipeg Džets 4:2

Vegas je nakon jedne sezone pauze opet u borbi za titulu sa novim trenerom (Brus Kesidi) koji je odradio sjajan posao uprkos povredama. Bude li Ejčel podigao svoju igru na viši nivo i odigra li jedna od najboljih obrana lige onako čvrsto kao što može, proći će dalje, iako se ne zna ko će na kraju braniti (od četiri kandidata). Taj problem nemaju Džetsi koji se uzdaju u svojeg neumornog radnika Konora Helebika. Uz njega, prva napadačka šestorka može se nadigravati sa najjačima u ligi. Sad je vreme da to opet dokažu.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Kings 4:3

Uz seriju Devilsa i Renadžersa, najuzbudljiviji okršaj prvoga kruga. Najbolji igrač današnjice, Konor Mekdejvis i njegov najbolji saigrač današnjice, Leon Draisatl uvereni su da je ovo godina kada će otići do kraja i vratiti titulu u Edmonton, a u klubu su se pobrinuli da i ‘prateći bend’ (golman Skiner, Ekholm, Himan…) bude dovoljno dobar da u tome i uspeju. Kingsi su ih prošle sezone namučili u doigravanju. Igraju odličan hokej, pomlađeni su, a opet glavne konce vuku šampioni Diuti i Kopitar. Glavno je pitanje može li mladalačka drskost i srčanost da zaustavi naizgled nezaustavljive?

Kolorado Avelanš – Sijetl Kraken 4:2

Branioci titule imaju naizgled idealnog suparnika na startu, drugu najmlađu ekipu lige koja je u svojoj drugoj sezoni uspela prvi puta da uđe u doigravanje. Lavina iz Denvera furiozno je ušla u doigravanje i skočila na prvo mesto divizije uprkos povredama koje su ih poput mučnine pratile celu sezonu. Sijetle nema apsolutno ništa da izgubi i pokušaće rasterećeno da napravi iznenađenje,a za to se uzdaju u vrlo jake, iskusne i neugodne četiri napadačke linije.

Dalas Stars – Minesota Vajld 4:3

Neizvesna i teško predvidljiva serija. Dalas je odigrao jednu od najboljih sezona u poslednjih pet godina predvođen jednom od top tri napadačke linije u ligi (Robertson-Hintz-Pavelski). Od trenera, golmana, odbrane i napada Starsi su posloženi kao glavni kandidat koji bi mogao da zaustavi Lavinu i Naftaše. Divljaci iz države hokeja uzdaju se u spektakularni golmanski tandem (Gustavson/Fleri) i svog talismana – Kirila Kaprizova. Namučiće Dalas, a uz malo sreće i puno srca, mogli bi i da iznenade.

Boston Bruins – Florida Panters 4:1

Iako su Mačke u najboljem mogućem trenutku pronašle pobedničku formu i podsetile na ekipu koja je prošle godine osvojila Presidents trofej, moraće svoju igru da podignu na još viši nivo ako žele da sruše najbolju ekipu u NHL istoriji. Čini se da Medvedi nemaju mane i bilo bi veliko iznenađenje da se spotaknu na prvoj prepreci.

Karolina Harikejns – Njujork Ajlenders 4:2

Dve najčvršće ekipe u čitavom doigravanju ponudiće ratničku seriju u kojoj neće biti puno pogodaka, ali ćemo zato imati najbolju navijačku atmosferu u obe dvorane. Karolina je čitavu sezonu izgledala kao kandidat za titulu. Krasi ih disciplinovan hokej prepoznatljiv po neumoljivom forčeku i malo koja se ekipa tome može odupreti. Golman Islesa, Ilja Sorokin, najveći je adut Ajlendersa. Ove sezone brani kao kandidat za Vezinin trofej i mogao da izludi rivale. Ipak, Karolina je kompletnija ekipa i to bi im trebalo biti dovoljno.

Nju Džersi Devils – Njujork Rendžers 4:3

Za mene najzanimljivija serija čitavog prvog kruga. Dva mrska suparnika neće se štediti. Biće ovo dvoboj do zadnjeg zuba u kojem će se sudariti dva superefikasne napadačke mašine: mladi i nabrušeni Đavoli iz države Tonija Soprana i iskusna superekipa iz MSG predvođena Panarinom, Kaneom, Tarasenkom. Poslastica koja se ne sme propustiti!

Toronto Mejpl lifs – Tampa Bej Lajtning 4:3

Je li ovo sezona u kojoj će Mejpl lifsi prekinuti prokletstvo prvog kruga? Nakon dugo vremena imaju idealnu ekipu za takvo nešto, no njihov će glavni zadatak biti mentalna snaga i nepokolebljiva vera u uspeh. Boltsi dolaze na svoje u plej-ofu. Trostruki uzastopni finalisti poznaju svaku začkoljicu koju doigravanje nosi i znaju kako se pobeđuje kad je najvažnije.

Ivan Hodoba
Vegas Golden najts – Vinipeg džets 4:2

Najbolja ekipa na zapadu bi trebalo ovo da prođe, posebno jer se Vinipeg dosta mučio da uopšte uđe u doigravanje. Mislim da Vegas ima dovoljno snage da prođe bez većih problema, ali mogu i da izgube utakmicu ili dve.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Kings 4:2

Oilersi su ekipa koja u svojim redovima ima onakva dva “monstruma” poput Mekdejvida i Dreisetla jednostavno ne može ne biti favorit, uz dužno poštovanje Kingsima, koji definitivno nisu bez šansi, ali mislim da je Edmonton barem za nijansu prejak.

Kolorado Avelanš – Sijetl Kraken 4:1

Slično kao i Bruinsi na istoku, po meni glavni favoriti da odu do konferencijskog finala. Imali su problema sa povredamaa, ali branioci titule mogu do novog obračuna za titulu. Bruins vs Avelanš bi bilo moje finale iz snova.

Dalas Stars – Minesota Vajld 4:3

Starsi imaju odličnu sezonu iza sebe, ali ima i Vajld. Jedan od težih parova za prognozu, premda u NHL i nema lakog, jer razlike su jako male. No nekako više verujem Dalasu.

Boston Bruins – Florida Panters 4:1

Najveći favoriti za osvajanje istoka ne bi trebalo da imaju većih problema sa prolaskom Floride, koja je jedva izborila PO. Mislim da je za Bruinse bolja opcija od eventualnog duela sa Pingvinsima.

Karolina Harikejns – Njujork Ajlenders 4:2

Kejnis su drugu polovinu sezone bili odlični, i iako Ajlendersi imaju dosta talenta čini mi se kako je ekipa Karoline malo pretvrd zalogaj za njih.

Nju Džersi Devils – Njujork Rendžers 3:4

Uprkos jako dobrim dodacima Rendžersa u drugoj polovini sezone, imam osećaj da će ova serija ići do sedme utakmice i da će tamo Devilsi izbaciti velike rivale.

Toronto Mejpl lifs – Tampa Bej Lajtning 4:2

Tampa ima tri finala iza sebe, i znaju da tempiraju formu za doigravanje, međutim mislim kako je ova ekipa Toronta dovoljno dobra da ih savlada, čak da ode i do finala istoka.

Hokej/Swen Pfortner/dpa via AP

Fran Mihaljević

Vegas Golden najts – Vinipeg Džets 4:2

Dugo sam se lomio oko ove serije, ali najavljeni povratak kapitana Stouna i golmana Tompsona trebalo bi da podigne Vegas iznad Džetsa.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Kings 4:2

Edmonton ima “Mc Jesusa” i Draisatla, a kao da to nije dosta, doveli su konačno propisne bekove. Kingsi sa druge imaju širinu, plej-of iskustvo i teški su za slomiti. Očekujem definitivno najefikasniju seriju.

Kolorado Avelanš – Sijetl Kraken 4:1

Branioci titule su ipak kvalitetniji, iako će igrati bez kapitana Landeskog. Vraća se Makar, a Mekkinon i Rantanen su u neverojatnoj formi. Ne vidim kako će im Sijetl parirati kvalitetom.

Dalas Stars – Minesota Vajld 4:2

Starsi su odlični ove godine, odbrambeno i napadački. Minesota ima problema sa kaznama, a Dalas je peti najbolji PP napad lige i ima previše oružja da to ne bi iskoristio.

Boston Bruins – Florida Panters 4:1

Mislim da Florida ima dovoljno kvaliteta za jednu pobedu, ali Boston lako prolazi dalje.

Karolina Harikejns – Njujork Ajlenders 4:1

Dve odlične odbrane, ne toliko dobri napadi. Mislim da je Karolina preveliki zalogaj za Ajlenderse koji su jedan od najgorih PP ekipa lige i da će ih Karolina uštopovati.

Nju Džersi Devils – Njujork Rendžers 2:4

Devilsi su odlični, Rendžersi su odlični. Doslovno par u kome jedan pogrešan potez može rešiti susret. Ipak, Rendžersima malo više verujem.

Toronto Mejpl lifs – Tampa Bej Lajtning 4:2

Repriza prošlogodišnjeg duela, ovoga puta tipujem na Toronto. Pojačali su se sa plej-of veteranima i vreme je da konačno prođu prvu rundu.

Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

 

Tomislav Trtanj
Vegas Golden najts – Vinipeg Džets 4:2

Jedino ako Helebuik “poludi” i isfrustrira igrače iz grada kocke i okrene seriju u svoju korist.

Edmonton Oilers – Los Anđeles Kings 4:2

Ovo je repriza prvog kola plej-ofa prošle godine. Oilersi su okrenuli 2-3, a najbolja ofanzivna ekipa ove sezone lakše preskače prvu prepreku.

Kolorado Avelanš – Seijetl Kraken 4-1

Branioci titule protiv najmlađe franšize u svom prvom plej-ofu iz drugog pokušaja. Dovoljno za siguran prolaz Kolorada.

Dalas Stars – Minesota Vajld 3-4

Ovo bi mogla da bude i najuzbudljivija serija od svih osam u doigravanju. Mislim da će presuditi fantastični Kiril Kaprizov koji je napokon spreman.

Boston Bruins – Florida Panters 4:1

Nakon istorijskih 65 pobeda u regularnom delu sezone šta očekivati osim prolaza Bruinsa.

Karolina Harikejns – Njujork Ajlenders 4:1

Druga najefikasnija ekipa lige nema razloga za strah. Ni povratak fenomenalnog Barzala nije dovoljan Ajlendersima

Nju Džersi Devils – Njujork Rendžers 3:4

Ovo će biti jako zabavno i neizvesno. Igor Šestjorkin je ključ pobede u ovoj neizvjesnoj seriji.

Toronto Mejpl lifs – Tampa Bej Lajtning 4:2

Toronto je i prošle godine imao pobedu u seriji u svojim rukama pa je izvukao deblji kraj. To iskustvo je dovoljno za eliminaciju trostrukih uzastopnih finalista.

HULIGANI PRETUKLI ATLETIČARE U BARU! Napadnuti metalnim šipkama, razbijene im glave! Crnogorci se izvinjavaju!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter