Izvor: Alo.rs
17.04.2023 u 16:58
0

SPREMA SE SPEKTAKL Direktan prenos Beogradskog maratona posle 28 godina

Poput najvećih svetskih trka na 42,195 kilometara, Beogradski maraton će oni koji ne učestvuju u trci moći da gledaju u direktnom prenosu na Areni sport u nedelju 23. aprila. Najmasovnija sportska manifestacija u glavnom gradu Srbije vraća se tako posle 28 godina na mali ekran

Jedini direktan prenos Beogradskog maratona do sada bio je davne 1995. godine. Realizovala ga je Radio – televizija Srbija, a tada kao i sada, reditelj je bio čuveni Veselin Grozdanić.

U blistavoj karijeri popularni Vesko je imao preko 5.700 prenosa, od čega 5000 sportskih i 700 sa raznih velikih događaja. Ipak Beogradski maraton spada u jedan od najvećih izazova.

„Zahvalan sam ljudima iz Beogradskog maratona i sa Arene sport koji su me se setili i koji žele na ovaj način da vrate ovu manifestaciju na puteve stare slave. Ovo nije običan prenos recimo neke fudbalske utakmice, već retki i specifični događaji, koji su veliki izazov. Posebno će biti zanimljivo da vidimo kako će to izgledati sa tehnološke strane u dva različita veka. Sada su mogućnosti mnogo veće i siguran sam da ćemo to da iskoristimo na pravi način“, istakao je Veselin Grozdanić.

Prisetio se čuveni reditelj i kako je izgledao taj jedini prenos iz 1995. godine.

„To je u tom trenutku bila revolucija. Prenos smo radili sa dve kamere. Jedna koja je pratila vodeću grupu atletičara, i drugu iz helikoptera, koja je prikazivala panoramu Beogradu. U helikopteru smo imali prijemnik i repetitor odakle je signal bio slat u zgradu nekadašnjeg CK na Novom Beogradu. Reportažna kola su bila na startu i cilju trke. Sve smo to uskladili na sjajan način. Sećam se da su komentari bili fenomenalni, a najviše na račun toga kako smo na prikazali sve lepote našeg glavnog grada“.

Sada će se prenos raditi sa mnogo više kamera. Grozdanić ističe da će to da bude jedan vrhunski spektakl.

„Imaćemo na raspolaganju četiri drona, pet kamera u pokretu, koje neće pratiti samo vodeće takmičare, već će hvatati razne zanimljivosti. Generalnu probu imaćemo u subotu 22. aprila dan pre trke, imaćemo vremena sve da proverimo. Prenos bi trebalo da počne oko 8.30, pola sata pre početka maratona. Biće tu mnogo gostiju iz studija, iznenađenja i stvarno jedva čekam da sve počne. Što se mene tiče, najviše volim najveće izazove, a Beogradski maraton to sigurno jeste“.

Beogradski maraton se sada održava po 36. put. Vesko ističe da očekuje da će i ubuduće ova manifestacija biti direktno prenošena.

„Naš zajednički cilj je da krešendo odnosno bude za jubilarni 40. Beogradski maraton za četiri godine. Želimo da tada bude sve savršeno i da u svim segmentima naši prenosi budu kao oni sa najvećih maratona, a da ih čak i nekim stvarima nadmašimo. Ubeđen sam da je to moguće“, zaključio je Veselin Grozdanić.

Šta kažu naše kolege komentatori o NHL plej-ofu?

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter