Izvor: Arenasport.com
08.06.2023 u 08:54
0

ZAVRŠEN ŠAHOVSKI TURNIR osnovnih škola opštine Novi Beograd

TV Arena sport istrajava u nameri da daje doprinos razvoju školskog sporta, samim tim promoviše prave vrednosti, a okupljanja koja imaju veze sa nadmetanjem i te kako su važna za sportsko zdravlje. Na inicijativu Arena Channels grupe i posebnim angažovanjem generalnog direktora Nebojše Žugića nedavno je pokrenut pilot projekat odigravanja šahovskog turnira osnovnih škola na opštini Novi Beograd.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa sa po 10 članova, pet iz mlađih i pet iz starijih razreda. Arena Channels group je obezbedila i adekvatnu opremu, šahovske table, najmodernije satove i filani turnir održan je tamo gde i započeo, u OŠ „Duško Radović“.

„Mnogo sam srećan što sam ovde, što vidim ovoliko dece i njihovu ljubav prema šahu, sportu. Šah je jedna neverovatna igra, kao dete sam ga voleo, igrao sam ga. Šahovska igra je neverovatno dobra za razvijanje uma, moždanih vijuga, ali nemojte da zaboravite da je ovo ozbiljan sport. Profesionalni šahisti moraju da imaju i fizičke pripreme. On je najbolji primer čuvene izreke „U zdravom telu zdrav duh“. Da bi um i mozak radili telo mora biti zdravo i utrenirano. Dešava se da profsionalni šahisti za jednu partiju izgube po par kilograma, tako da je to ozbiljan napor, ne samo za um nego i za telo. Izbor šaha kao sporta i igre je jako dobar. Drago mi je da smo u prilici kao društveno odgovorna Kompanija pomognemo i promovišemo razvoj sporta“, obratio se prisutnima u OŠ „Duško Radović“ generalni direktor Arena Channels group Nebojša Žugić.

Kompanija Arena Channels group svim sredstvima podržava školski sport.

„Promovišemo razvoj svih sportova, ali poslednje vreme akcenat stavljamo na razvoj školskog sporta jer je to jako bitno za razvoj zdrave nacije. Deca treba da se bave sportom, da se pravilno razvijaju. Sport je nešto što oplemenjuje, kroz njega upoznajete nove drugare, družite se, učite se životu jer se on sastoji od pobeda i poraza. Lakše podnosite poraze i niste previše gordi u pobedama. Tome će vas sport naučiti, a pripremiće vas sutra za život i od vas napraviti bolje ljude“, dodao je Žugić.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) TRAGEDIJA U RUSIJI Maloletni MMA borac stradao tokom meča
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter