Izvor: sportske.net
05.03.2024 u 10:05
0

POSLE OSAM GODINA: Novak Đoković ide po trofej u Kaliforniju

Najbolji teniser sveta Novak Đokovič saznao je kakav put bi trebalo da pređe do titule na mastersu u američkom Indijan Velsu, koji je na programu od 6. do 17. marta.

Srbin želi titulu u Kaliforniji posle dugih osam godina, a nakon žreba može biti zadovoljan.

Đoković je u istoj polovini kostura sa Rusem Danilom Medvedevom i najvećim rivalom kroz čitavu karijeru Rafaelom Nadalom koji se u Indijan Velsu vraća na teren. Na drugoj strani su branilac titule Karlos Alkaraza i šampion Australijan opena Janik Siner.

Novak je u prvom kolu slobodan, a u drugom igra protiv predstavnika Australije Aleksandra Vukića ili kvalifikanta.

Najverovatnije će Đokovića u trećoj rundi sačektai Argentinac Tomas Martin Ečeverija, da bi u narednoj fazi turnira mogao da usledi meč protiv domaćeg tenisera Tomija Pola.

Srbina u četvrtfinalu očekuje potencijalno mnogo teži zadatak jer ga žreb vodi do sjajnog Poljaka Huberta Hurkača.

U polufinalu mogli bismo da gledamo epski klasik, duel između Đokovića i Nadala, pod uslovom da Španac odigra na vrhusnkom nivou i iznad svih očekivanja u Indijan Velsu, ali je mnogo realnije da će Srbin u ovoj fazi mastersa odmeriti snage sa Danilom Medvedevim.

Za titulu Đoković će se najverovatnije boriti protiv drugog igrača sveta Karlosa Alkaraza ili tražiti revanš za poraz u borbi za trofej na Australijan openu u meču protiv Janika Sinera.

Srbija u Indijan Velsu ima još dvojicu predstavnika. Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Emila Rusuvorija, dok Miomira Kecmanovića očekuje dvoboj sa Lorencom Sonegom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter