Izvor: Sportal.rs
29.05.2023 u 14:02
0

NOVAK PODUČIO KOVAČEVIĆA: 3:0, bez umora i drame, baš kako treba!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra meč prvog kola Rolan Garosa protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića.

Đoković – Kovačević 2:0 (6:3, 6:2, 7:6)

Đoković je 18. godinu zaredom ostvario pobedu u prvom kolu grend slema u Parizu. Rival u narednoj rundi biće mu Marton Fučovič, protiv kojeg je d sada odigrao četiri meča i slavio je u svakom.

7:6 POBEDA ĐOKOVIĆA! Siguran je bio Novak u tajbrejku, odmah je uspostavio kontrolu, stekao prednost i zabeležio pobedu.

6:6 Greškom Novaka je počeo ovaj gem, ali nije dozvolio Đoković protivniku da se ponada. Brzo je došao do svog gema i izborio se za tajbrejk.

5:6 – Daje publika veliku podršku Aleksandru, pa mu ni vetar ne pravi problem. Sa mnogo samopouzdanja je udarao Amerikanac i stekao je prednost u gemovima.

5:5 – AMERIKANAC PRAVI BREJK! Upisao je jedan as Novak u ovom gemu, ali je sa četiri neiznuđene greške omogućio protivniku da se još jednom vrati u igru.

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

5:4 Kovačević bez problema dolazi do svog servis gema. Prepustio je Đokoviću samo jedan poen.


5:3 Bez izgubljenog poena, uz dva asa, Đoković osvaja svoj servis gem.

4:3 NOVAK UZVRAĆA BREJKOM!

3:3 KOVAČEVIĆ VRAĆA BREJK! Uz veliku podršku sa tribina, razigrao se Aleksandar. Pomogao mu je Novak i sa dve neiznuđene greške na kraju, pa je američki teniser vratio brejk.

3:1 Zapretio je ponovo američki teniser, stigao je do 15:30. Međutim, nije mu dozvolio Đoković da dođe do brejk lopti.

2:1 Dugo je trajao ovaj gem. Imao je Đoković nove brejk šanse, ali nije bio spreman Amerikanac da se preda. Borio se hrabro Kovačević i na kraju je uspeo da se izvuče.

Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

2:0 Sa tri vezane brejk lopte se suočio Novak u ovom gemu. Međutim, iskusno je odigrao u nastavku, primorao protivnika na greške – rečju, potpuno ga nadigrao. Iako je u jednom momentu ušao u raspravu sa sudijom, ostao je miran Đoković i osvojio je gem.

1:0 BREJK NOVAKA! Na najbolji mogući način je srpski teniser otvrio treći set – brejkom. I to sa nulom.

Počeo je treći set.

6:2 ĐOKOVIĆ OSVAJA DRUGI SET!

5:2 Dva asa i dva vinera – Kovačević bez izgubljenog poena osvaja gem.

5:1 Nastavio je Srbin u svom ritmu, pronalazio je prava rešenja u svakom poenu i lako je došao do svog servis gema.

4:1 NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Sjajno je igrao Novak, taman onako kako treba, pa je ponovo došao do brejk šansi. Bekhendom je oduzeo servis Kovačeviću još jednom u drugom setu.

3:1 Siguran je Srbin u svojim servis gemovima, nikakve prilike ne daje mlađem rivalu.

2:1 Imao je srpski teniser još dve brejk lopte, ali je obe spasao neverovatnim forhendima Kovačević. Uspeo je na kraju potpuno da se izvuče Amrikanac i upiše gem.

2:0 Potvrđuje Novak brejk. Poklonio je greškom jedan poen protivniku, ali mu nije dozvoljavao da se razigra.

1:0 BREJK ĐOKOVIĆA! Dugo je trajao prvi gem drugog seta. Imao je Amerikanac u dva navrata prednost, međutim potpuno je posustao u završnici. Sa tri vezane neiznuđene greške pomogao je Đokoviću da odmah napravi brejk.

1:0 BREJK ĐOKOVIĆA! 

Počinje drugi set.

6:3 NOVAK OSVAJA SET!

5:3 Najlakši servis gem za Kovačevića na meču. Sa nulom ga je osvojio američki teniser.

5:2 Viner za vinerom je ređao Đoković. Više nije bilo odgovora sa druge strane.

4:2 BREJK ĐOKOVIĆA. Ubrzavao je Novak, bilo je jasno da podiže nivo igre i da Aleks više ne može da pronađe rešenja. Koristio je svoje šanse Đoković, pa je ponovo stigao do brejk prilika. Ovoga puta je bio uspešan, nije bilo povratne reakcije na njegov forhend.

3:2 Raspucao se Srbin sa servis linije. Perfektan gem za Novaka, dobija ga bez izgubljenog poena.

Srpski as ima priliku da se domogne 23. grend slem titule i tako preskoči Rafaela Nadala sa kojim trenutno deli prvo mesto.

Trenutno treći i 114. na ATP listi nikada do sada nisu igrali međusobno.

Pobednik ovog meča će u drugom kolu igrati protiv Martona Fučovića koji je savladao Francuza Uga Grenijera sa 3:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:1, 6:3.

VAŽAN DAN ZA ĐOKOVIĆA: Novak danas startuje na Rolan Garosu protiv Kovačevića
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter