Izvor: BSC Happy
20.12.2023 u 11:26
0

VEČITI SE KONAČNO SASTAJU: Derbi kakav se još nije igrao, možda ćemo ga pamtiti po 19 debitanata

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraće 171. večiti derbi u sredu od 18 časova i ovaj duel će odlučiti jesenjeg prvaka.

U slučaju da Partizan pobedi, crno-beli će odneti titulu sa bodom prednosti, dok bi nerešen ishod i pobeda Zvezde značili suprotno. Imao je Partizan šest bodova više neposredno pred početak decembra, ali je lošim partijama izgubio to vođstvo i sada zaostaje dva boda za večitim rivalom.

NE VERUJE VIŠE NOVAKA: Čuveni Španac sumnja u srpskog asa i otkrio kad se upalio alarm

Među onima koji to mogu da urade u četi Igora Duljaja su: Aleksandar Jovanović, Aranđel Stojković, Mihajlo Ilić, Nikola Antić, Frenk Kanute, Mateja Stjepanović, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu, Mateus Saldanja.

U redovima Zvezde slična je situacija, a priliku za debi imaće: Omri Glazer, Kosta Nedeljković, Naser Điga, Vladimir Lučić, Marko Stamenić, In-Beom Hvang, Žan Filip Kraso, Piter Olajinka i Šerif Endijae.

„Znamo da nas očekuje važna utakmica, to smo čuli sada i od navijača. Svesni smo koliko je derbi njima značajan, kao i klubu. Verujemo da možemo da trijumfujemo i u poslednjoj utakmici u ovoj polusezoni“, rekao je Barak Bahar.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da u derbiju mogu da zaigraju fudbaleri iz čak 21 različite nacije.

Pored Srbije, najviše predstavnika imaće Izrael (3), zatim i Senegal (2), dok od egzotičnih nacija tu su: Kurasao, Novi Zeland, Burkina Faso, Norveška…

Kapiten crno-belih Svetozar Marković očekuje reakciju svoje ekipe, koja ne igra baš najbolje u poslednje vreme.

NE VERUJE VIŠE NOVAKA: Čuveni Španac sumnja u srpskog asa i otkrio kad se upalio alarm

Ipak, kako je Duljaj otkrio na konferenciji, Kanute je povređen i zbog toga neće biti u opticaju za sastav.

„U Partizanu i Zvezdi je mnogo igrača koji nisu igrali derbi. Znam da ima dosta motivisanih kod nas, posebno onih koji su na košarkaškoj utakmici osetili atmosferu i šta znači kada se bodri voljeni klub. Zvezda ima dosta kvalitetnih igrača, imaju Aleksandra Kataija koji jednim potezom može da reši utakmicu. Ono što je važno za nas je da budemo skoncentrisani na našu ekipu. Kanute se povredio protiv Radničkog i ne trenira. Moram da prijavim da su dva igrača javila da imaju temperaturu, što je normalno za ovo godišnje doba. Ne znam da li će uspeti da se oporave“, rekao je Duljaj.

„To što u poslednje vreme primamo dosta golova pripisujem padu koncentracije. Nekoliko poslednjih mečeva kod kuće smo loše ulazili, gubili do 15. minuta. Dosta puta smo se vraćali, što znači da imamo karakter i kvalitet, ali nije moguće uvek se vratiti“, rekao je Marković.

U prethodnom Zvezdinom meču zablistao je Jovan Mijatović pošto je postigao tri gola protiv Spartaka iz Subotice.

„Želimo da na pravi način završimo prvi deo sezone i da odemo na pauzu kao jesenji šampioni. Drago mi je što sam u golgeterskom raspoloženju, i naravno da bih voleo da pogodim u derbiju. No, najvažnije je da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Mijatović.

Ipak, koliko će biti zanimljiv ovaj derbi ostaje da se vidi, jer na poslednjih 10 prvenstvenih okršaja Zvezde i Partizana nismo videli više od dva gola.


Stranci na derbiju

Kurasao (Severina)

Senegal (Kanute, Endijae)

Holandija (Menig)

Izrael (Natho, Glazer, Bahar)

Brazil (Saldanja)

Kongo (Kalulu)

Norveška (Zahid)

Belgija (De Medina)

Novi Zeland (Stamenić)

Gabon (Kanga)

Nigerija (Olajinka)

Austrija (Dragović)

Obala Slonovače (Kraso)

Australija (Degenek)

Zambija (Kangva)

Burkina Faso (Điga)

Južna Koreja (Hvang)

Gana (Ado, Bukari)

Crna Gora (Šćekić)

BiH (Saničanin)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter