Izvor: HAPPYBSC
16.03.2024 u 22:07
0

Zvezda pored loše igre nema ni sreće – povrede se ređaju kao nikad pre

KK Crvena zvezda ni ove sezone neće napraviti iskorak u Evroligi, iako su to mnogi očekivali, a i sami igrači i članovi kluba najavljivali su velike uspehe i pohod na sve trofeje ove godine

Mnogo pre kraja regularnog dela Evrolige postalo je jasno da će Zvezdi izmaći plej-in i plej-of, a nakon 29 utakmica ima skor 10-19 i nalazi se na razočaravajućem 16. mestu, samo ispred Albe i Asvela.

Tokom cele sezone crveno-beli nisu izgledali ubedljivo u Evroligi, stalno ih je nešto u igri mučilo, a upisani su i porazi koje ne smeju da se dešavaju ekipama koje ciljaju na vrh. Setimo se samo mečeva sa Albom, Asvelom, Žalgirisom, Bajernom, a poslednji u nizu poraza upisan je protiv Makabija sa 80:84.

U toj utakmici Zvezda je ispustila prednost od 18 poena, ali ono što mnogo više brine jeste povreda Jaga dos Santosa, do ovog meča jedinog zdravog plejmejkera u timu.

Upravo su povrede nešto što je Zvezdu umnogome omelo da ove sezone napravi evropski iskorak. U njima ne treba tražiti izgovore, ali jasno je da Janis Sferopulos gotovo ni na jednoj utakmici nije imao ceo sastav na raspolaganju.

Jago je u sudaru sa Bonzijem Kolsonom doživeo povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, pretrpeo je i potres mozga, a sada sledi odluka o tome da li će se operisati ili ne.

Samo zbog potresa mozga bi Jago svakako morao da pauzira neko vreme, a ukoliko se odluči na zahvat, oporavak bi mogao da traje 10-15 dana. To u prevodu znači da bi Brazilac van terena mogao da bude oko tri nedelje, što je u ovom trenutku veliki problem za Zvezdu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter