Izvor: Kurir
20.12.2023 u 15:19
0

„ALAHU EKBER“ – TREĆI SVETSKI RAT JE TU! HUTI OBJAVILI OPŠTU MOBILIZACIJU – Krećemo U BOJ DO POTPUNOG ISTREBLJENJA PROTIV IZRAELA! VIDEO

Vlasti severnog Jemena, gde vlada šiitski pokret Huti, sprovode opštu mobilizaciju kako bi pripremile borce za učešće u neprijateljstvima na strani palestinskog otpora u Pojasu Gaze.

– Opšta narodna mobilizacija pokrenuta je u svim okruzima, otvoreni su kampovi za obuku, desetine hiljada mladih ljudi dobrovoljno su se prijavili da uče vojne veštine, a nekoliko grupa je već završilo obuku – navodi član političkog saveta pokreta Kuzam al-Asad za RIA Novosti.

Zvaničnik navodi da je mobilizacija odgovor na borbe u Gazi.


– N​arodna vojska je pozvana da podrži naš narod u Gazi koji je podvrgnut genocidu od strane izraelske okupacione vojske uz podršku Sjedinjenih Američkih Država – navodi Kuzam al-Asad.

Jedan od vođa Huta, govoreći o mogućnosti učešća rezervista koji prolaze obuku u vojnim operacijama na strani vlasti severnog Jemena, ukazuje da to nije neophodno jer „Republika Jemen ima regularnu vojsku i razvijen vojni potencijal“.

Ranije je Blumberg, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, izvestio da SAD i njihovi saveznici razmatraju mogućnost udara na položaje pobunjenika u Jemenu kako bi eliminisali pretnju vitalnom plovnom putu.


Ranije je šef Pentagona Lojd Ostin najavio pokretanje međunarodne operacije kako bi se obezbedila bezbednost plovidbe u Crvenom moru u svetlu sve češćih napada Huta, koji pokušavaju da spreče prolaz brodova ka izraelskim lukama, zahtevajući besplatnu dostavu humanitarne pomoći Pojasu Gaze i prestanak izraelskog bombardovanja.

Vladajući pokret Ansar Alah (Huti) u severnom Jemenu, koji kontroliše većinu jemenske obale Crvenog mora, ranije je upozorio na svoju nameru da napadne sve brodove povezane s Izraelom, pozivajući druge zemlje da povuku svoje posade sa njih.

Brojne brodarske kompanije odlučile su da obustave transport kroz Crveno more. Energetske kompanije BP i Equinor takođe su objavile odluku o obustavljanju tankerskog transporta naftnih derivata preko Crvenog mora .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter