Izvor: Kurir.rs
23.04.2023 u 17:48
1

ZAHAROVA BEZ DILEME: „Američke vize nisu izdate novinarima koji je trebalo da prate Lavrova“

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da je neizdavanje viza ruskim novinarima nečuveno i da će odgovor zvanične Moskve Vašingtonu u vezi sa tim neizbežno uslediti.

Američke vize nisu izdate predstavnicima ruskih medija, koji je trebalo da putuju sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim na sastanak Saveta bezbednosti UN u Njujorku, izjavila je danas portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ZAHAROVA NIKAD OŠTRIJA: Izjave o pristupanju Ukrajine NATO-u su “kratkovide i opasne“

„Govorimo o stvarnom tretmanu novinara u SAD. Ostalo je 40 minuta do njihovog polaska. Svi su novinari na aerodromu. Nemaju vize. Ambasada SAD je odgovorila na naš relevantan zahtev da rade na tome“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je istakla da je reč o očiglednoj manipulaciji slobodom govora i kršenjem prava novinara, preneo je TAS S. Rusija neće zaboraviti i oprostiti neizdavanje američkih viza ruskim novinarima, izjavio je danas Lavrov pre odlaska u Njujork na predstojeće sastanke SB UN.

 „Naglašavam, naći ćemo formate da odgovorimo na ovo, kako bi Amerikanci dugo pamtili da se takve stvari ne smeju raditi. I oni će to naučiti“, naglasio je Rjabkov.

Rjabkov je rekao novinarima. koji su stigli na aerodrom da lete za Njujork, da je rusko ministarstvo spoljnih poslova poslednjih dana više puta kontaktiralo ambasadu u vezi s tim i da je ambasada obećala rešenje, navodeći da ta flagrantna laž samo diskredituje zemlju u kojoj se nalazi sedište UN. Rusija predsedava ovoga meseca Savetom bezbednosti UN.

U okviru ruskog predsedavanja, Lavrov će učestvovati na sastancima SB UN 24. i 25. aprila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAHAROVA BEZ DILEME: „Američke vize nisu izdate novinarima koji je trebalo da prate Lavrova“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter