Izvor: TANJUG
08.09.2022 u 12:25
0

AMERIKA ŠALJE MILIJARDE UKRAJINI: Vojna pomoć i saveznicima

Američki državni sekretar Entoni Blinken najavio je danas veliku vojnu pomoć od dve milijarde dolara za Ukrajinu i druge evropske zemlje za koje, kako je rekao, postoji moguća ruska pretnja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Blinken je rekao da je američka administracija obezbedila dve milijarde dolara dugoročne vojne pomoći Ukrajini kao i za još 18 zemalja.

On nije precizirao koje su to zemlje, ali je naveo da su među njima članice NATO-a i „regionalni bezbednosni partneri“ koji imaju, kako je naveo, za koje postoji najveći rizik od moguće buduće ruske agresije. 

To je dodatni iznos preko 675 miliona dolara vrednog paketa teškog naoružanja, municije i oklopnih vozila, koji se odnosi samo na Ukrajinu i koji je ministar odbrane Lojd Ostin najavio ranije danas na konferenciji u Nemačkoj.

Sa ovim iznosom ukupna američka pomoć Ukrajini iznosi 15,2 milijarde dolara otkako je Bajdenova administracija preuzela dužnost.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter