Izvor: Tanjug
19.05.2023 u 17:55
0

NE PLANIRA POVLAČENJE: Bajden liderima G7 rekao da će SAD podržati obuku ukrajinskih pilota na F-16

Na sastanku lidera G7 najavljene su nove sankcije Moskvi. Predsednik Volodimir Zelenski trebalo bi u nedelju da se pridruži samitu.

Američki predsednik Džozef Bajden obavestio je danas lidere Grupe 7, na samitu u japanskom gradu Hirošima, da će Vašington podržati odluku prema kojoj bi, zajedno sa saveznicima, bila organizovana obuka ukrajinskih pilota na borbenim avionima F-16, izvestio je danas Rojters, pozivajući se na visokog zvaničnika američke administracije.

BAJDEN S TEŠKOM MUKOM PODVIO REP? „Sporazum o budžetu ćemo postići, SAD će platiti svoj dug“

Navodi se da će obuka verovatno biti sprovedena u Evropi u narednim mesecima, preneo je AP. Bajden je poručio liderima da će odluke o tome kada, koliko i ko će obezbediti ukrajinske borbene avione četvrte generacije za upotrebu u borbi biti donete u narednim mesecima.

Zelenski je kontinuirano pozivao na snabdevanje Ukrajine zapadnim borbenim avionima, kako bi ojačao odbranu svoje zemlje u ratu s Rusijom, ali se, s tim u vezi, do sada suočavao sa otporom Sjedinjenih Američkih Država. Evropski saveznici su poslednjih nedelja podržavali ideju o slanju borbenih aviona u Ukrajinu, kao i neki članovi Bajdenovog kabineta, uključujući i državnog sekretara Entonija Blinkena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter