Izvor: Kurir.rs
06.07.2023 u 13:14
0

BAJDEN PODRŽAO ČLANSTVO ŠVEDSKE U NATO: Detalji razgovora s premijerom Kristersonom u Beloj kući

Bajden je na sastanku sa Kristersonom novinarima rekao da želi da potvrdi američku podršku članstvu Švedske i dodao da "željno iščekuje" njeno pristupanje.

Predsednik SAD Džozef Bajden danas je tokom razgovora u Beloj kući sa švedskim premijerom Ulfom Kristersonom podržao članstvo Švedske u NATO-u.

NIŠTA OD BAJDENOVOG PREDIZBORNOG OBEĆANJA: Vrhovni sud blokirao oprost studentskih kredita u SAD

Bajden je na sastanku sa Kristersonom novinarima rekao da želi da potvrdi američku podršku članstvu Švedske i dodao da „željno iščekuje“ njeno pristupanje.

Kristerson je zahvalio Bajdenu na pozivu i dodao da Švedska „veoma ceni“ podršku predsednika SAD i dodao da „misli da može da doprinese“ ulaskom u vojnu alijansu.

Bajden u nedelju kreće na evropsku turneju, tokom koje će prisustvovati samitu NATO-a u Viljnusu, u Litvaniji za koji je naveo da je „prirodno vreme“ da se završi proces švedskog pristupanja.

„Međutim, obojica takođe znamo da samo Turska može da donosi svoje odluke“, rekao je Kristerson novinarima u švedskoj ambasadi u Vašingtonu.

Turska blokira članstvo Švedske i njen predsednik Redžep Tajip Erdogan optužuje Stokholm da pruža utočište pripadnicima oružanih grupa koje Ankara smatra teroristima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter