Izvor: Kurir
17.11.2023 u 10:53
0

BORBA TITANA: Neverovatan okršaj dva predatora, posetioci plaže užasnuti (VIDEO)

Kamera je zabeležila trenutak kad je morski lav raskomadao ajkulu pred zapanjenim posetiocima plaže.

Na snimku se vidi kako morski lav iznenada hvata plavu ajkulu za vrat nadomak obale u zalivu Monterej u Кaliforniji, a zatim je svom snagom izbacuje iz vode.

Neverovatan momenat zabeležila je Lori Hespe koja je došla da posmatra kitove u vodama zaliva.

– Nikada u životu nisam videla ovako nešto. Bila sam apsolutno šokirana i zaprepašćena. Napad je trajao ukupno oko tri minuta pre nego što je došao do svog brutalnog kraja – rekla je Hespe za lokalne medije.

printscreen/youtube

Morski lavovi su oportunistički predatori što znači da idu na lake obroke. To može uključivati lignje, haringe, ali čak i manje ajkule.

Štelerov morski lav iliti severni morski lav može narasti tri i po metra, a njihova težina može biti i 1.200 kilograma uoči perioda paranja. Mužjaci su obično mnogo veće od ženki i imaju podignuto čelo koje se zove sagitalni greben koji stvara visoku krunu.

Većina odraslih plavih ajkula dugačka je oko dva metra i teška skoro 200 kilograma tako da je morski lav sa šokantnog snimka imao veliku prednost u snazi.

Morski lavovi tokom sezone parenja znaju da budu agresivni i prema ljudima. Dva morska lava rasterala su kupače sa plaže u čuvenoj uvali La Hola u San Dijegu koji su pokušavali da ih fotografišu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter