Izvor: B92
03.03.2024 u 09:30
0

SNAŽNA MEĆAVA POGODILA KALIFORNIJU: Blokiran auto-put, hiljade ljudi bez struje (VIDEO)

Oluja je počela da se širi u regionu u četvrtak.

Snažna mećava pogodila je planine Sijera Nevada, što je dovelo do zatvaranja dela autoputa u severnom delu američke savezne države Kalifornije.

Zatvorena su skijališta i nestalo je struje u hiljade domova.

Udari vetra dostigli su brzinu veću od 160 kilometara po času, a na snazi je upozorenje od lavina na području centralnog dela Sijera Nevade i jezera Taho koje će trajati do večeras.

Vlasti Kalifornije zatvorile su u petak deo autoputa između Rinoa i Sakramenta u dužini od 160 kilometara zbog snežnih nanosa, jakog vetra i slabe vidljivosti.

Meteorolozi Nacionalne meteorološke službe prognozirali su više od tri metra snega na višim nadmorskim visinama na severu Kalifornije, preneo je AP.

Meteorolozi su najavili da će do kraja današnjeg dana visina snežnog pokrivača iznositi od 1,5 do 3,6 metara na nadmorskim visinama iznad 1.500 metara.

Niže nadmorske visine pogodila je obilna kiša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter