Izvor: RT
07.04.2024 u 14:33
0

BRATE NAŠ, KREĆEMO U UJEDINJENJE SLOVENSKIH ZEMALJA: RUSKA DUMA se oglasila nakon POBEDE PELEGRINIJA na izborima

Evropljani su svesni pokušaja SAD da podstaknu sukob u Evropi i za mnoge moderne evropske političare dolaze poslednji dani, izjavio prvi zamenik predsednika Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa, komentarišući predsedničke izbore u Slovačkoj.

Šef slovačkog parlamenta Peter Pelegrini, koji se protivi isporuci oružja Ukrajini, pobedio je na predsedničkim izborima u Slovačkoj sa 53,12 odsto glasova, saopštilo je ranije odeljenje za statistiku nakon obrade 100 odsto glasačkih listića.

„Rusija je uvek težila mirnom ishodu sukoba u Ukrajini, koji su 2013. godine izazvale obaveštajne službe SAD, koje pokušavaju da rasplamsaju veliki sukob u Evropi uvlačeći evropske zemlje u rat. Veliki broj ljudi to razume. U onim zemljama u kojima se održavaju izbori, vidimo kakve se promene dešavaju. Za mnoge političare u modernoj Evropi dolaze poslednji dani“, kazao je Čepe.

PUTIN SE JUTROS PROBUDIO NASMEJAN: Njemu blizak čovek postao predsednik SLOVAČKE, skršio LOBISTU NATO za slanje ORUŽJA u UKRAJINU

Prema njegovim rečima, Evropljani osećaju na čijoj je strani istina

„Shvatamo da će od danas, nakon pobede Petera Pelegrinija biti vršen ogroman pritisak. Vidimo kakav se pritisak vrši na Mađarsku i na mnoge druge zemlje koje žele nezavisno da se izjašnjavaju. Evropa danas, pre svega u bankarskom sektoru, u velikoj meri zavisi od Sjedinjenih Država, zbog čega oni i mogu da vrše pritisak na evropske zemlje“, dodao je ruski zvaničnik.

Pelegrini je ranije obećao da neće dozvoliti slanje slovačke vojske u Ukrajinu ako pobedi na predsedničkim izborima, da bi nakon pobede poručio da će Slovačka ostati na strani mira, a ne rata.

On je rekao i da dalje naoružavanje Ukrajine ne daje nikakve rezultate i samo dovodi do smrti ljudi.

Pelegrini je takođe izrazio zabrinutost da bi pumpanje Kijeva oružjem moglo na kraju da se završi katastrofom, i sugerisao da bi najbolje rešenje bilo da se započnu mirovni pregovori što pre.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter