Izvor: 24sedam
21.03.2024 u 11:20
2

BRITANSKI PLAN ZA TREĆI SVETSKI RAT: NATO stvara tampon-zonu oko Kijeva i izlazi na granicu sa Belorusijom! Sve počinje u MAJU!

Velika Britanija je iznela predlog koji je izazvao dosta rasprava u međunarodnim krugovima.

Prema članku u ruskom časopisu „Nacionalna odbrana“, britanski stručnjaci su predložili formiranje tampon-zone oko Kijeva u koju bi bile raspoređene snage NATO-a s visokomanevarskim sposobnostima.
Ideja je, navodno, da se do maja 2024. godine pripreme velike snage NATO-a iz pograničnih područja Rumunije i Poljske, s ciljem formiranja tampon-zone koja bi obuhvatila zauzete pozicije, uključujući granicu s Belorusijom i teritoriju oko Kijeva.

– Koristeći faktor povećane mobilnosti, Velika Britanija predlaže da se do maja 2024. godine za odlazak u Ukrajinu pripreme velike NATO snage, koje imaju velike manevarske sposobnosti, iz pograničnih rejona Rumunije i Poljske. Cilj je da se formira tampon-zona u delu zauzetih pozicija, uključujući granicu sa Belorusijom i teritoriju oko Kijeva. Prema mišljenju Londona, oslobođene snage ukrajinske vojske biće poslate u zonu ratnih akcija, što će onesposobiti napadačke mogućnosti Rusije i primorati je na pregovore – piše u tekstu koji su napisali ruski naučnici Akademije vojnih nauka.

Članak su napisala dva eksperta, dopisni član Akademije vojnih nauka Aleksandar Bartoš i profesor Anatolij Letjag, a u njemu su istakli i da bi ova ideja mogla da naiđe na otpor većine država članica NATO-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “BRITANSKI PLAN ZA TREĆI SVETSKI RAT: NATO stvara tampon-zonu oko Kijeva i izlazi na granicu sa Belorusijom! Sve počinje u MAJU!”

  1. Neće vam to poći za rukom britanski zli krvožedni kerovi svi će te ostaviti kosti i dobro nadjubrite zemlju da mogu Rusi da pišaju po vama mrtvima

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter