Izvor: Kurir.rs
08.04.2023 u 15:18
0

KINA IZNENADA POSLALA 42 AVIONA NA VOJNU VEŽBU KOD TAJVANA: Šest lokacija na severu, jugu i istoku ostva proglašene zonom vežbi!

Drugi detalji nisu saopšteni.

Četrdeset dva kineska borbena aviona izvode manevre u blizini Tajvanskog moreuza, dok je od tog broja 29 letelica narušilo stvarnu granicu u Tajvanskom moreuzu, saopštilo je tajvansko ministarstvo odbrane.

RAT NA VRATIMA: Kineske trupe prešle granicu sa Tajvanom!

Sa dolaskom kineskog nosača aviona „Šandong“ na 200 nautičkih milja od obale Tajvana počela su trodnevne kinesek vojne vežebe. Kako je zamišljneo one će se odvijati na 6 lokacija oko ostrva Trajvana od kojih su tri na severu, dve na krajnjem jugu i jedna na istoku ostrva.

Prema nezvaničnim informacijama broj aviona je iznenada uvećan sa prvobitnih 13 na 42. U vodama oko Tajvana osim nosača aviona i još dva kineska vojna broda , broj je za manje od 24 časa povećan za još 6 plovila.

Ono što je interesantno jeste da je kina najavila početak vojnih vežbi posle sastanka tajvanske predsednice, sa predsednikom predstavničkog doma Kongresa Kevinom Mekartijem u Kaliforniji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter