Izvor: Afera
29.12.2023 u 12:26
1

DAĆEMO TO NARODU: PUTIN doneo ODLUKU da se IMOVINA ZAPADNJAKA ZAPLENI!

Ako Zapad zapleni rusku imovinu, ista sudbina čeka i njihova sredstva, upozorava Moskva

Nakon što je pokrenuta Specijalna vojna operacija u Ukrajini, Sjedinjene Države i njihovi saveznici zabranili su transakcije sa ruskom centralnom bankom i ministarstvom finansija, blokirajući oko 300 milijardi dolara suverene ruske imovine na Zapadu.

Sjedinjene Države sada predlažu da radne grupe iz Grupe sedam (G7) velikih industrijalizovanih zemalja istraže načine da zaplene taj novac, preneo je „Fajnenšel tajms“.

RUSKA INVAZIJA SA SVIH STRANA U PUNOM JEKU, KAO MRAVI PREPLAVIŠE UKRAJINU! Nikad jači udar sa kopna, mora, iz vazduha!

Agencija Rojters je istraživala koja je to imovina, gde se nalazi i šta bi Rusija mogla da uradi ako bude zaplenjena.

Rezerve centralne banke

Kao i druge centralne banke, Centralna banka Rusije je neke od svojih zlatnih i deviznih rezervi stavila u likvidna sredstva kao što su vodeće valute, zlato i državne obveznice. Otprilike polovina tih rezervi se nalazi na Zapadu.

Banka Rusije je potvrdila da je na Zapadu zamrznuta imovina vredna oko 300 milijardi dolara. Ukupne ruske devizne i zlatne rezerve su u to vreme iznosile 612 milijardi dolara.

Vladimir Putin je optužio Zapad da je pokrenuo ekonomski rat protiv Rusije i nazvao je zamrzavanje rezervi krađom.

Šta je zamrznuto?

Ruska centralna banka nije dala detaljan pregled onoga što je zamrznuto, ali na osnovu dokumentacije s početka 2022. godine, može se videti da je u to vreme ruska centralna banka je držala oko 207 milijardi dolara u evrima, 67 milijardi dolara u aktivi u američkim dolarima i 37 milijardi dolara u aktivi u britanskim funtama.

KAKO JE PUTIN PONIZIO MAKRONA KOJI JE OD MUKE POZELENEO: RUSKI PREDSEDNIK SKINUO SLUŠALICE za simultani prevod dok je ovaj molio za ovo… VIDEO

Takođe je imala 36 milijardi dolara japanskih jena, 19 milijardi dolara u kanadskim dolarima, šest milijardi dolara u australijskim dolarima i 1,8 milijardi dolara u singapurskim dolarima. Njeni fondovi u švajcarskim francima iznosili su oko milijardu dolara.

Ruska centralna banka saopštila je da su ova sredstva uglavnom uložena u strane hartije od vrednosti, bankarske depozite i korespondentske račune. Najveći deo obveznica banaka bio je u državnim obveznicama Kine, Nemačke, Francuske, Britanije, Austrije i Kanade.

Ruske zlatne rezerve držane su u Rusiji. Investicije u juanima se održavaju u Kini.

Većina imovine – uključujući i imovinu privatnih ruskih građana – zamrznuta je u bankama i finansijskim institucijama.

Konfiskacija?

Ruski zvaničnici su više puta upozoravali da je konfiskacija državne imovine protivna svim principima slobodnog tržišta.

RUSI UDARAJU SVOM SNAGOM:Talas ruskih napada na gradove širom Ukrajine, ima poginulih i povređenih

„Sačekajmo da vidimo šta će odlučiti“, rekao je Rojtersu jedan visoki ruski zvaničnik. „Zaštita privatne svojine je sveta krava koja ih hrani dugi niz vekova“.

Neki ruski zvaničnici sugerišu da bi, ako ruska imovina bude konfiskovana, imovina stranih investitora zaglavljena na specijalnim računima takozvanog tipa „C“ u Rusiji mogla da se suoči sa istom sudbinom. Neka strana sredstva su efektivno zaključana na računima „C“.

Nije jasno koliko je tačno novca na ovim računima, ali ruski zvaničnici kažu da je to uporedivo sa zamrznutim ruskim rezervama od 300 milijardi dolara.

Ministar finansija Anton Siluanov rekao je prošle nedelje da na računima „C“ ima značajnih sredstava.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima prošle nedelje da će Rusija osporiti bilo kakvu konfiskaciju na sudovima. „Ako nam nešto bude zaplenjeno, pogledaćemo šta ćemo mi da konfiskujemo i to ćemo odmah uraditi“, rekao je Peskov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “DAĆEMO TO NARODU: PUTIN doneo ODLUKU da se IMOVINA ZAPADNJAKA ZAPLENI!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter