Izvor: tanjug
02.04.2024 u 08:13
0

DANAS JE DAN JEDINSTVA RUSIJE I BELORUSIJE: Putin i Lukašenko razmenili čestitke, BRAT ZA BRATA!

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko razmenili su čestitke povodom Dana jedinstva naroda dve zemlje, koji se danas obeležava.

Putin je u čestitki istakao da su, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, Moskva i Minsk uspeli da urade mnogo na razvoju višestranih veza i jačanju institucija Saveza, prenosi RIA Novosti.

„Koordinacija napora u sferi spoljne politike, odbrane i bezbednosti daje dobre rezultate“, naveo je Putin, dodajući da je ujednačavanje zakonodavstva Rusije i Belorusije u najvažnijim oblastima stvorilo osnovu za sprovođenje jedinstvene makroekonomske i monetarne politike, kao i za formiranje zajedničkog socio-ekonomskog prostora.

Lukašenko je naveo da je savezna država jedinstven zajednički projekat i primer najuspešnije integracije na postsovjetskom prostoru.

„Iskustvo stečeno tokom četvrt veka omogućava nam da brzo i efikasno odgovorimo na izazove i pretnje bez presedana sa kojima su se naše zemlje suočile, da konsolidujemo i branimo zajedničke interese na međunarodnoj sceni“, naveo je Lukašenko, a prenosi agencija Belta.

Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije obeležava se u znak sećanja na 2. april 1996. godine, kada su predsednici dve države potpisali sporazum „O formiranju Saveza Rusije i Belorusije“, što je označilo početak procesa međusobne integracije zemalja. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter