Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 15:37
0

DIJABOLIK POD STROGIM NADZOROM! Mafijaški bos Denaro nalazi se u zatvoru sa pojačanim obezbeđenjem u centralnoj Italiji

Uhapšeni mafijaški bos Mateo Mesina Denaro nalazi se u zatvoru sa pojačanim obezbeđenjem u centralnoj Italiji, u kojem važe posebne restrikcije jer se tu nalaze najopasniji zatvorenici.

-Nemam kriminalni dosije- rekao je Mesina zatvorskim čuvarima nakon što je primljen u zatvor Kostarele u blizini grada L’Akvila, preneo je Rojters pozivajući se na italijanske medije.

POLJSKA SE NEĆKA: „Leopardi“ idu u Ukrajinu samo pod jednim uslovom

Denaro, čiji je nadimak Dijabolik, uhapšen je u ponedeljak nakon 30 godina bekstva zbog brojnih zločina, uključujući i ubistva tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina, nakon čega je krenula velika akcija protiv Koza nostre, sicilijanske mafije.

On će biti jedan od oko 160 zatvorenika u Kostareleu, koji je izgrađen devedesetih godina i najveći je zatvor u Italiji u kojem se čuvaju najopasniji zatvorenici.

OGLASIO SE ZELENSKI NAKON ŠTO SE HELIKOPTER SRUŠIO NA ZGRADU VRTIĆA: „Užasna tragedija, tačan broj žrtava još nije utvrđen!“

U Kostareleu su prethodno bili mafijaši poput Rafaelea Kutola i Leoluke Bagarelje, a zatvorenici se tu drže u malim ćelijama, sa uključenim video nadzorom 24 sata.

Očekuje se da će Denaro, koji boluje od kancera, nastaviti medicinski tretman u bolnici u L’Akvili.

Verovatno će ga prebaciti na Siciliju gde će se pojaviti pred sudijom.

Tužioci su saopštili da je Denaro bio jedan od glavnih bosova u Koza nostri, ali je voleo da se drži svog regiona i nije bio „kapo di tuti kapi“, odnosno, šef svih šefova, kao što je to bio ozloglašeni Savatore Toto Rina, koji je uhapšen 1993. godine, a umro 2017. godine u zatvoru u Parmi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter