Izvor: Tanjug
26.08.2022 u 16:07
0

Dogovor SAD i Kine: Amerikanci će moći da sprovode kontrole i istrage nad računovodstvenim firmama registrovanim u Kini i Hong Kongu!

Američki i kineski revizorski regulatori potpisali su danas sporazum koji omogućava nadležnim organima SAD-a da sprovode kontrole i istrage nad registrovanim računovodstvenimh firmama u Kini i Hong Kongu.

Odbor za nadzor nad računovodstvom javnih preduzeća SAD-a (PCAOB) saopštio je da je to najdetaljniji sporazum koji je ovo telo ikada postiglo sa Kinom, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Američki regulatori su dugo zahtevali pristup revizorskim dokumentima kineskih kompanija koje su listirane na berzi u SAD, ali Peking nije bio voljan da dozvoli stranim regulatorima kontrolu nad računovodstvenim firmama, pozivajući se na nacionalnu bezbednost.

Bivši američki državni sekretar Majk Pompeo posetiće krajem septembra Tajvan!

PCAOB je naveo u saopštenju da će mu sporazum omogućiti „isključivo diskreciono pravo da bez konsultovanja s kineskim vlastima i bez njihovog doprinosa odabere koje će firme, revizorske angažmane i potencijalna kršenja proveravati i istraživati“, dodaje britanska agencija.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter