Izvor: BSC HAPPY
16.02.2023 u 15:26
0

Dogovor Si Đinpinga i Raisija: Kina će pomoći Iranu da se pridruži grupi BRIKS!

Kina namerava da pomogne Iranu da se pridruži grupi BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika), rekao je iranski predsednik Ebrahim Raisi na konferenciji za novinare posle posete Kini u četvrtak na aerodromu Mehrabad.

„Videli smo spremnost Kine da pomogne Islamskoj Republici Iran da se pridruži BRIKS-u, a ministar spoljnih poslova će pomno pratiti tu temu kako bi naša zemlja imala koristi od potencijala članstva u ovoj međuregionalnoj organizaciji“, rekao je Reisi.

Predsednik Irana je ocenio svoju posetu NR Kini uspešnom i plodonosnom.

Tokom posete potpisano je dvadeset memoranduma o razumevanju u oblasti trgovine, privrede, energetike, nauke i tehnologije. Dve zemlje su se saglasile da će bilateralnu saradnju pratiti i transfer tehnologije.

Sastanak iranskog i kineskog predsednika: Evo kakve poruke su razmenili Raisi i Si!

Prema rečima Reisija putovanje je u skladu sa važnom ulogom koju Iran ima u bezbednosti, ekonomiji i trgovini.

Poseta iranskog predsednika Pekingu održana je od 14. do 16. februara na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter