Izvor: Sputnjik
22.07.2023 u 09:44
0

ZAVRBUJU, ISKORISTE I ONDA ELIMINIŠU: RUSIJA U BORBI PROTIV MI-6 – DOŽIVOTNA KAZNA ZA IZDAJU

Glavni cilj zapadnih, pre svega britanskih i američkih tajnih službi, u borbi protiv Rusije je diskreditovanje, slabljenje i uništenje ove zemlje bogate prirodnim resursima. Te službe već godinama sprovode antiruske aktivnosti, a sada u Ukrajini „rukama Ukrajinaca“ ratuju protiv Moskve.

Pokušaje britanske tajne službe Mi-6 da zavrbuje Ruse Moskva sarkastično objašnjava „kadrovskim problemima“ u britanskoj službi i podseća da ta služba, nakon što iskoristi, obično eliminiše izdajnike.

Lav Korolkov, pukovnik i veteran ruske Spoljne obaveštajne službe, ocenjuje da je Velika Britanija trenutno glavni učesnik sukoba u Ukrajini, a na pitanje šta je cilj šefa MI-6 Ričarda Mura koji je pozvao Ruse da špijuniraju protiv svoje zemlje Koroljkov kaže: „Prvo, njegov cilj je u ovom slučaju da pronađe i regrutuje špijune koje bi mogao da iskoristi za dobijanje informacija o našoj zemlji. Za te ljude oni ne mare, kao što Zapad ne mari za Ukrajince“, kaže bivši obaveštajac.
RAZARAJUĆE – RUSI ZGROMILI UKRAJINSKI ARSENAL NAORUŽANJA: EKSPLOZIJA koja izuva iz cipela – SMRTNI UDARCI NATO PAKTU (VIDEO)
Drugim rečima, od Rusa se faktički traži da izdaju državu i špijuniraju u korist Londona. Do takvog zaključka se dolazi iz izjave šefa MI-6, koji je rekao da su njihova „vrata uvek otvorena“ za sve Ruse koji žele da se pridruže britanskoj tajnoj službi i „doprinesu da se krvoproliće u Ukrajini zaustavi“.
Mur je otkrio da je Mi-6 u prethodnih 18 meseci vrbovao Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i pozvao je i ostale da rade sa njima, obećavajući da će „njihove tajne uvek biti bezbedne”.
Šta zauzvrat, osim „iskrenog prijateljstva“, britanska obaveštajna služba nudi građanima Rusije Mur nije precizirao, ali Moskva daje odgovor i na to pitanje – pre svih, Mi-6 uništava one koji njima poveruju.

Eksperti kažu da u svakoj državi ima izdajnika i doušnika, ali da te brojke u Rusiji „nisu kritične“, navodeći istovremeno da su u Rusiji pooštrene kazne za izdaju države. Po novom zakonu, u slučaju špijunaže, odavanja strancima podataka koji predstavljaju državnu tajnu, prelazak na stranu protivnika ili pružanje finansijske, materijalno-tehničke ili bilo koje druge pomoći nekoj državi protiv Rusije preti kazna doživotnog zatvora, dok je ranije zakon predviđao zatvorsku kaznu do 20 godina i novčanu kaznu do 500.000 rubalja (oko 5.000 evra).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter