Izvor: Kurir.rs
22.07.2023 u 08:40
4

RUSKA NESALOMIVA MOĆ JOŠ JEDNOM NA DELU: Ispaljene protivbrodske krstareće rakete – CRNOMORSKA flota dominira

Ruske snage izvele su vojnu „vežbu“ u severozapadnom delu Crnog mora, saopštile su jutros tamošnje vlasti i dodale da su ispaljene protivbrodske rakete kako bi oborile metu na moru.

„CRNO MORE NIKAD NEĆE BITI NATO MORE“: Peskov zagrmeo

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, brodovi ruske Crnomorske flote ispalili su protivbrodske krstareće rakete „na brod koji je bio meta u zoni borbene obuke u severozapadnom delu Crnog mora“.

Ruske vlasti su u sredu saopštile da će smatrati vojnom metom svaki brod, koji ide ka ukrajinskim crnomorskim lukama. Rusija je u ponedeljak odbila produženje sporazuma o izvozu ukrajinskog žita Crnim morem.

Moskva je nekoliko nedelja ranije pretila da neće obnoviti sporazum, žaleći se na prepreke sopstvenim isporukama poljoprivrednih proizvoda i đubriva koje su deo tog sporazuma.

Potpisan u julu 2022. u Istanbulu i već dva puta obnovljen, sporazum kojim se Ukrajini dozvoljava da izvozi svoje žitarice preko Crnog mora, omogućio je tokom protekle godine da se izveze 33 miliona tona žita iz ukrajinskih luka, uprkos sukobu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “RUSKA NESALOMIVA MOĆ JOŠ JEDNOM NA DELU: Ispaljene protivbrodske krstareće rakete – CRNOMORSKA flota dominira”

  1. Turska je ne pouzdan posrednik za bilo šta u pregovorima. Prevrtljivi. Tako se pokazalo i oko žita iz Ukrajine oslobađanja azovaca slanje oružja ukrajini i td.

    13
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter