Izvor: Kurir.rs/Novosti
15.06.2023 u 21:38
2

DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Amerikanci optužuju Ruse: „Lete iznad naših baza, moguća eskalacija“

Zvaničnici Pentagona optužili su Moskvu za nepromišljene letove iznad američkih baza u Siriji poslednjih nedelja, a šef CENTCOM-a, general Majkl Erik Kurila, tvrdi da je došlo do značajnog porasta provokativnih akcija od marta.

Američka vojska poslala je dodatne borbene avione na Bliski istok nakon što je optužila Rusiju za nebezbedne aktivnosti na nebu iznad regiona, uključujući i nekoliko incidenata u Siriji.

ZNATE LI ŠTA JE NUKLEARNO NAORUŽANJE I KO SVE MOŽE DA GA RAZVIJA? Parališuća istina beg iz ponora u PAKAO

F-22 raptori iz 94. lovačke eskadrile stigli su iz vazduhoplovne baze Lengli u Virdžiniji, navode iz Centralne komande (CENTCOM), koja nadgleda vojne operacije SAD na Bliskom istoku, u Centralnoj Aziji i delovima Afrike.

Odluka je bila deo „višestrukog prikaza podrške i sposobnosti SAD u svetlu sve nesigurnijeg i neprofesionalnog ponašanja ruskih aviona“, naveo je CENTCOM u saopštenju za javnost u sredu.

Zvaničnici Pentagona optužili su Moskvu za nepromišljene letove iznad američkih baza u Siriji poslednjih nedelja, a šef CENTCOM-a, general Majkl Erik Kurila, tvrdi da je došlo do značajnog porasta provokativnih akcija od marta.

U intervjuu za Vol Strit Džurnal u aprilu, general-potpukovnik američkog vazduhoplovstva Aleksus Grinkevič upozorio je da bi porast tenzija mogao da dovede do „pogrešne procene“ među ruskim i američkim pilotima koji deluju u Siriji, navodeći da je samo između marta i aprila bilo 60 odvojenih incidenata.

Moskva je na sličan način optužila Vašington za neprofesionalno ponašanje u Siriji. Prošlog meseca, kontraadmiral Oleg Gurinov, zamenik šefa Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, rekao je da su američki ratni avioni nastavili da vrše „grubo kršenje“ protokola dekonflikta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DRAMA NA NEBU IZNAD SIRIJE: Amerikanci optužuju Ruse: „Lete iznad naših baza, moguća eskalacija“”

  1. Знамо зашто сте у Сирији, крадете нафту напаћеној земљи. Светски лопови и разбојници!

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter