Izvor: BSC Happy
24.11.2023 u 21:47
1

„DRŽAVNIK KOJI KOMUNICIRA SA UGINULIM LJUBIMCIMA“: Đuro Bilbija za BSC HAPPY portal o novom predsedniku Argentine i šta će doneti svetskoj geopolitici (VIDEO)

Havijer Milej, novi predsednik Argentine, danima puni novinske stupce. Pažnju svetskih medija privlači njegova, najblaže rečeno, neobična ličnost i kontroverzne izjave po kojima je poznat. Da je Milej nešto novo u svetskoj politici smatra i novinar Đuro Bilbija, koga smo pitali da li će promena na čelu ove latinoameričke države imati uticaja na svetsku geopolitiku?

-Neki su već rekli da je on, ne prosto populista, a jeste populista, nego da je plod karnevalizacije politike u svojoj zemlji ali i na međunarodnom planu. Novi predsednik Argentine je obećavao svojim biračima i dobio 56 odsto u drugom krugu, da će ukinuti ili kako on kaže „poslati dođavola“, ali to ne mora da znači potpuno ukidanje može značiti smanjivanje, formatizovanje većinu ministarstava u svojoj zemlji. Zatim da će umesto nacionalne valute, za koju je rekao da je … da ne ponavljam tu ružnu reč, uvesti američki dolar, što nije neko veliko iznenađenje. Papu Franju nazvao je „kučkinim sinom“, rekao je da neće da vodi Argentinu u BRIKS, jer kako je objasnio neće da ima veze sa komunistima, a u BRIKS-u od komunista su samo Kinezi. Tako da mu je to verovatno samo neki izgovor, ali čovek je čudan i mnogi prognoziraju da će on kao predsednik države loše završiti i da će njegova politika loše proći, jer u tome nema ničeg velikog, ničeg važnog. Na tome se Argentina, koja je inače u velikim ekonomskim problemima i danas može dodatno stropoštati naniže – navodi Bilbija.

„ŠNAJDER IMAO RAZGRANATU MREŽU ŠPIJUNA“: Dr Vojislav Šešelj za BSC HAPPY otkriva sa kim je najčešće kontaktirao hrvatski diplomata proteran iz Srbije (VIDEO)

Prema njegovim rečima, neke prognoze ukazuju na to da će Milej koji se „prodaje za neku krajnju desnicu, što nije potpuno“ otvoriti put nekoj radikalnijoj levoj vlasti.

– Koliko je čovek čudan pokazuje i ovaj primer. Naime, on ima pse rase mastif, sada ima 4 ili 3, a ranije je imao jednog kojeg je zvao Konan i koji je uginuo 2017. godine i on tvrdi da i danas preko veterinara koji izigrava medijuma komunicira sa tim svojim psom. Kakav je to državnik, kakav je to čovek na čelu jedne ozbiljne države. Ne znam kako su to Argentici prihvatili, ali može se lako pokazati da su i oni glasali povedeni njegovim protivljenjm onome što oni takođe ne vole – objašnjava Bilbija i dodaje da Argentini želi da prođe dobro i da joj se ne dogodi da se na svom novom šefu države dodatno oklizne.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„DRŽAVNIK KOJI KOMUNICIRA SA UGINULIM LJUBIMCIMA“: Đuro Bilbija za BSC HAPPY portal o novom predsedniku Argentine i šta će doneti svetskoj geopolitici (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter