Izvor: Happy BSC
15.11.2022 u 21:11
0

Emisija „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Niko ne zna da će glavni udar biti u Zaporožju i da se tamo prebacilo 60.000 ukrajinskih vojnika“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 265. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici na teme povezane sa sukobom u Ukrajini bili su: Dragomir Anđelković – politički analitičar, Saša Borojević – društveni analitičar i Dr Slobodan Janković – Centar za konzervativne studije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragomir Anđelković komentarisao je nedostatak susreta Vladimira Putina i Džozefa Bajdena na samitu G20:

– Ta priča o bolesti Lavrova, o bolestima ruskih funkcionera počinje da biva vrsta simbola nemoći Zapada da nametne svoje. Od kako je krenula ukrajinska kriza, pre nego što je započeo sukob, vec od 2014. godine, mi slušamo od zapadnih medija kako je Putin bolestan, da su oko njega svi poumirali od nečega i to se stalno reciklira. To se stalno ponavlja. I kad se približi sastanak kao što je G20 ta priča je u prvom planu, kao da će postići nekakav efekat time da će lažno predstaviti da su u Rusiji sve bolesni, da su svi slabi i nemoćni, a očito nije tako. To se posle tri dana zaboravi i ide se dalje. Kad ne mogu od G20 da naprave G19, da isključe Rusiju ili po potrebi nekog drugog.

– Bilo je takvih zahteva, jasno je da su oni bili nerealni. I takvim zahtevima se testira partnerski odnos između Rusije i Kine, i drugih država sa kojima Moskva ima dobar odnos. Trebali su očekivati da će odgovor od Kine biti negativan. U diplomatskim analizama bitne su finese, koliko je odgovor negativan. A on je bio nedvosmisleno negativan, ne samo po tom pitanju, nego bilo čemu što je direktno upereno protiv Rusije. Zapad stalno priča kako između Rusije i Kine postoji jaz. Kina i Rusija donekle drugačije gledaju na čitav problem. Rusija je u situaciji da se začauri u svoje okvire i da njena privreda funkcioniše i tako. Kina je globalizovana zemlja. Koliko god želi promenu svetskog sistema i koliko god da podržava ovo što Moskva radi, ne želi da se vrlo brzo ekonomski sistem uruši jer bi imala štetu, Kina ima više interesa da se stvari smiruju. Kina podržava Rusiju – ispričao je Anđelković.

Emisija „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: Ruske snage, osvežene, odmorne, uvežbane, njih 318.000 polako pristižu!

– Bilo mi je zanimljivo da sam poslednjih sedam dana svedok svega onoga što se dešava u medijima. Kapitulacija Rusije, povlači se Rusija, događa se katastrofa, Putin je gotov. Kao da je to neka vrsta radovanja. Iznenadilo me je to. Jer su pojedini listovi koji su sve vreme imali Putina na naslovnoj strani, koji su likovali njegovim delom, okrenuli su odjednom stranu. Dok sam dolazio ovde, video sam na nekoliko mesta zastavu na pola koplja, proglašava se neka vrsta dana žalosti, a to sam primetio kod nekoliko nevladinih organizacija, jer počinje sa radom „Raša tudej“, i vidim da je dan žalosti na dve televizije koje su proamerički orijentisane – rekao je Borojević, pa nastavio:

– Naše gledaoce bih voleo da obavestim i da im čestitam jer će upravo početi sa radom „Raša tudej“ na srpskom jeziku. Žao mi je što se u medijima nije pojavilo šta je sve Rusija uradila u poslednjih sedam dana. Rusija je imala fantastičnu vojnu paradu u Azerbejdžanu, imala je isporuku 300 tona pomoći Siriji, blokirala je američke trupe da kradu naftu u Siriji, koju kradu sve vreme. Niko nije objavio da je Erdogan odbio američku diplomatsku notu koja je trebala da bude saučešće, niko nije objavio da iza toga stoje američke i britanske službe. Niko nije rekao da je eksploziv stigao iz Ukrajine. Sve ono što smo imali prilike da vidimo. Ne znam zašto se zataškavaju te informacije. Zašto se namerno deprimiraju ljudi. Niko ne zna da će glavni udar biti u Zaporožju i da se prebacilo 60.000 ukrajinskih vojnika u Zaporožje, to je jedna od najvećih opasnosti.

Slobodan Janković je prokomentarisao samit G20 i inflaciju.

– Jako dugo se gura ta agenda klimatskih promena, a ekonomski oporavak jeste bio važan, pričalo se o tome. Govorili su Amerikanci da Kina treba da potpomogne. Kinezi su rekli da, naravno da nam odgovara da se smanji inflacija. Jer inflacija nije samo u Srbiji, samo u Evropi nego širom sveta se dižu cene. Amerikanci su opet podigli tu kamatu, interesne stope i automatski je dolar još skuplji. To utiče najviše na one zemlje koje su dužne i koje trguju u dolarima, a to je većina sveta. To pitanje jeste takođe bilo na stolu. Ne znamo mi šta su pričali bilateralno predsednici i predstavnici različitih država koji su se sastali tamo.

– G20 forum je više jedan okvir koji treba da omogući da i zemlje koje nisu u G7 i koje nisu u Savetu bezbednosti mogu da razgovaraju, da uključe više aktera, 20 zemalja, o pitanjima koja jesu bitna na međunarodnom nivou. Kad se kaže Turska nije htela da primi saučešće, to jest ministar unutrašnjih poslova Turske nije hteo da primi saučešće od strane Američkog ambasadora. Suština jeste bila u tome da Turska kaže javno i uperi prstom u Ameriku kao organizatora tog atentata – rekao je Janković.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter