Izvor: Alo.rs
03.11.2023 u 07:34
0

ENTONI BLINKEN STIŽE U TEL AVIV: „Pauzica u ubijanju civila, a posle da se nastavi masakr…“

Američki državni sekretar Entoni Blinken danas stiže u Tel Aviv i očekuje se da će uputiti poziv izraelskoj vladi da pristane na pauzu u sukobu koji vodi u Pojasu Gaze protiv palestinskih militanata Hamasa, saopštila je Bela kuća.

ENTONI BLINKEN BEZ STRAHA: „Fokus SAD na produženju prekida vatre u Sudanu“

Portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je da se SAD ne zalažu za opšti prekid vatre, već za „privremenu, lokalizovanu” pauzu, prenosi Gardijan.

Napuštajući Vašington, Blinken je rekao da će tokom posete Izraelu razgovarati o konkretnim koracima za smanjenje štetnih posledica sukoba po civile koji se nalaze u Pojasu Gaze.

Hamas je izvršio iznenadni napad na Izrael 7. oktobra, ubivši 1.400 ljudi, uglavnom civila, prema izraelskim zvaničnicima.

U Izraelskim bombardovanjima i kopnenoj ofanzivi male palestinske enklave u kojoj živi 2,3 miliona ljudi, koji su nakon toga usledili, ubijena je najmanje 9.061 osoba, saopštile su vlasti u Pojasu Gaze, pod kontrolom Hamasa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter