Izvor: Novosti
03.01.2023 u 09:24
0

BOLTON OČEKUJE DA TURSKA ZAUZME ANTIRUSKI STAV: Njihovo članstvo u NATO biće pod znakom pitanja ako Erdogan ostane na vlasti

Prema Boltonovom mišljenju, narednih meseci "jedinstvo i odlučnost Zapada" biće provereni u praksi.

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost 45. predsednika SAD Donalda Trampa Džon Bolton izrazio je mišljenje da bi članstvo Turske u NATO moglo biti dovedeno u pitanje 2023. godine zbog nespremnosti turskih vlasti da zauzmu oštar antiruski stav o sukoba u Ukrajini.

Prema njegovom mišljenju, u narednim mesecima „jedinstvo i odlučnost Zapada“ biće istinski provereni u praksi, piše TASS.

„NATO ĆE NATERATI ZELENSKOG NA NEPOVOLJAN MIR SA RUSIJOM“: Strpljenje je na izmaku zbog isporuka oružja!

– Finska i Švedska su donele zadivljujuću odluku da se pridruže NATO-u, ali ruski trgovinski i vojni partneri još uvek nisu odustali od nje, nažalost uključujući Tursku, čije članstvo u NATO bi trebalo da bude pod znakom pitanja 2023. ako predsednik Erdogan bude ponovo (verovatno prevarom) izabran – napisao je Bolton u članku koji je u ponedeljak uveče objavio Dejli Telegraf.

Takođe je primetio da izjave Nemačke o nameri da poveća troškove za odbranu još nisu materijalizovane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Redovni budžet Nemačke za odbranu u 2023. godini biće manji nego u 2022. godini – rekao je Bolton i dodao da sredstva iz posebno kreiranog fonda za Bundesver u iznosu od 100 milijardi evra još nisu iskorišćena za modernizaciju naoružanja i vojne opreme.

Istovremeno, Trampov bivši pomoćnik je primetio da bi produženje sukoba u Ukrajini doprinelo rastu nezadovoljstva na Zapadu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter