Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
26.07.2023 u 20:00
0

U KIJEVU PUCA PO SVIM ŠAVOVIMA: Šefa vojnog odseka uhapsili zbog pronevere, a poslanika zbog saradnje s Rusijom

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski upozorio je zvaničnike da se „lično bogaćenje“ i „izdaja“ neće tolerisati, nakon hapšenja šefa vojnog odseka pod optužbom za proneveru i poslanika optuženog za saradnju sa Rusijom.

„Niko neće oprostiti poslanicima, sudijama, vojnim komesarima ili bilo kojim drugim zvaničnicima što su protiv države“, rekao je Zelenski u redovnom noćnom obraćanju i dodao: „Svaka unutrašnja izdaja ili bilo kakvo lično bogaćenje u najmanju ruku izaziva bes“.

Njegovi komentari usledili su nakon što je u ponedeljak šef regrutnog odseka Jevhen Borisov uhapšen pod optužbom da je nezakonito stekao više od pet miliona dolara kroz razrađene poslovne šeme.

Oleksandr Ponomarjov, poslanik iz sada zabranjene proruske stranke, u međuvremenu optužen je za saradnju sa Moskvom i njenim snagama. Osnivač stranke Vadim Rabinovič optužen je za izdaju jer je, navodno, „distribuirao antiukrajinske propagandne informacije među stanovništvom i političkom rukovodstvom zemalja Evropske unije“. Ukrajina poslednjih meseci pokušava da pokaže svojim zapadnim pristalicama da radi na suzbijanju endemski rasprostranjene i duboko ukorenjene korupcije i da je dobar kandidat za članstvo u EU.

Brisel je zemlji dao formalni status kandidata za članstvo prošle godine. Ali njena nastojanja da se pridruži bloku zavisiće u velikoj meri od kredibilne vladavine prava i reformi u borbi protiv korupcije.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Zelenski je glumac koji čeka da završi ulogu i ostavi svoj narod u ruševinama!

Brisel je prošlog meseca saopštio da je Kijev u potpunosti ispunio dva od sedam uslova koje je postavila EU i koji moraju da budu ispunjeni pre početka pregovora o članstvu, za koje se Zelenski nada da će početi do kraja godine.

Istražitelji su takođe pretresli dom Jurija Aristova, poslanika stranke Sluga naroda Vladimira Zelenskog i zamenika predsednika parlamentarnog odbora za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove, zbog navodnog falsifikovanja zdravstvenih dokumenata koji su mu omogućili da napusti Ukrajinu uprkos zabrani da zvaničnici putuju u inostranstvo za vreme sukoba. Aristov je sa porodicom otišao na odmor na Maldive.

„Nažalost, neki ljudi misle da je rat negde daleko od njih. Kao da ih kupola Vrhovne Rade ili zidovi nekih kancelarija, ili lista nekih ovlašćenja mogu zaštititi od stvarnosti“, poručio je Zelenski.

Kijev kaže da je pojačao nadzor nad milijardama dolara vojne i finansijske pomoći koja im stiže sa Zapada, a Zelenski je prošlog meseca naredio reviziju vojnih kancelarija za regrutaciju i procedura za identifikaciju i suzbijanje svake korupcije. Rezultati su, kako je rekao, „razočaravajući“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter