Izvor: BSC HAPPY
19.12.2023 u 21:52
0

„HVALA ŠTO JAČATE NAŠU EKONOMIJU“ Medvedev poslao poruku Evropskoj uniji

Evropska unija je 18. decembra uvela novi paket antiruskih sankcija koje uključuju ekonomska i personalna ograničenja, uključujući zabranu uvoza ruskih dijamanata. Personalne sankcije uvedene su za 147 lica, među kojima 61 fizičkih i 86 organizacija.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je Evropskij uniji da uprkos njihovim sankcijama bruto domaći proizvod (BDP) u Rusiji raste, dok evropska ekonomija klizi u recesiju.
„Dvanaesti paket sankcija EU protiv Rusije stupio je na snagu. U međuvremenu, evropska ekonomija nezadrživo klizi u recesiju“, napisao je Medvedev na društvenoj mreži „Iks“.

On je kao primer naveo BDP Nemačke koji je pao 0,2 odsto u drugom kvartalu, a 0,3 odsto u trećem kvartalu „na godišnjem nivou“. Medvedev je skrenuo pažnju i na pad BDP-a Francuske, istakavši da bi tako „sumoran pad“ BDP-a zemalja EU mogao da traje do sredine 2024. godine.
„Sa druge strane, BDP Rusije porastao je 5,5 odsto na godišnjem nivou u trećem kvartalu i 7,8 odsto u drugom kvartalu. Sada je vreme da se razmisli o novom paketu sankcija protiv naše zemlje. EU, hvala na rastu ruske ekonomije“, poručio je Medvedev.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter