Izvor: tanjug
05.09.2021 u 16:15
0

I DALJE BUKTE NEREDI: Talibani suzavcem razbili protest žena u Kabulu!

Talibani su razbili protest nekoliko desetina žena u Kabulu koje se bore za svoja prava otkako su talibani preuzeli Avganistan.

Prema rečima svedoka, talibani upotrebili suzavac i biber sprej kako bi rasterali grupu žena koja je šetala od mosta do predsedničke palate.

PROČITAJTE JOŠ:  SNIMAK PUČA U GVINEJI: Predsednik opkoljen pobunjenicima (VIDEO)

Žene u Avganistanu traže pravo na rad i pravo na uključivanje u vladu, a talibani su najavili da će u narednim danima objaviti sastav svoje administracije.

Talibani su za sada saopštili da žene mogu biti uključene u vladu, ali ne i na ministarske položaje.

Žene u Avganistanu strahuju od povratka starog režima talibana koji je bio na vlasti između 1996. i 2001. godine i protestuju u Kabulu i Heratu.

U međuvremenu, sukobi u dolini Panšir, severno od Kabula se nastavljaju.

Portparol Nacionalnog fronta otpora Avganistana (NRF) rekao je da se nastavljaju teške borbe i da je hiljade talibana opkoljeno.

PROČITAJTE JOŠ: ŠPANCI PRESRELI BRODOVE SA MIGRANTIMA: Izvukli 208 migranata koji su se uputili na Kanarska ostrva!

Dolina Panšir, u kojoj živi oko 200.000 ljudi, bila je centar otpora kada je Avganistan bio pod sovjetskom okupacijom osamdesetih godina i tokom prethodnog perioda vladavine talibana.

Lider NRF-a Ahmad Masoud pohvalio je proteste žena u Heratu i rekao da je Panšir nastavio s otporom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter