Izvor: sputniknews.com
02.05.2022 u 13:18
0

Iz „Azovstalja“ evakuisano preko 100 ljudi!

S teritorije fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju 30. aprila i 1. maja evakuisana je 101 osoba, od kojih je 32 odlučilo da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici, rečeno je novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

U operaciji oslobađanja civila iz „Azovstalja“, organizovanoj na inicijativu predsednika Rusije Vladimira Putina, prvog dana – 30. aprila iz okolnih kuća izašlo je 25 ljudi, a s teritorije same fabrike evakuisana je 21 osoba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Potresna ispovest iz Mariupolja: „Samo su Rusi omogućili koridore! Ukrajinci su pucali na ruske vojnike koji su na ramenima IZNOSILI DECU I BOLESNE IZ BOLNICE! “ (VIDEO)

„Svih 46 ljudi dobrovoljno je odlučilo da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

„Drugog dana operacije – 1. maja s teritorije fabrike je oslobođeno još 80 civila koje su držali ukrajinski nacionalisti. Njima su obezbeđeni prenoćište, hrana i medicinska pomoć. Jedanaestoro oslobođenih građana odlučilo je dobrovoljno da ostane u Donjeckoj Narodnoj Republici“, rečeno je u ruskom vojnom resoru.

Na teritoriju koja je pod kontrolom kijevskog režima uputilo se 69 civila, koji su povereni predstavnicima Ujedinjenih nacija i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i oni su u ovom trenutku automobilskim konvojem krenuli u pravcu grada Zaporožja.

Oružane snage Rusije osiguravaju bezbednost humanitarnog konvoja sa civilima evakuisanim iz „Azovstalja“, koji idu ka teritoriji pod kontrolom kijevskog režima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter