Izvor: Afera
22.10.2023 u 14:07
1

IZRAEL GRADI HRAM ANTIHRISTU?!? Mračni plan kovan vekovima se obistinjuje?

Ispod geopolitičke površine, novi sukob Jevreja i Arapa ima izrazitu eshatološku dimenziju

“Region će eksplodirati zbog Izraelove crvene krave” glasi naslov teksta na sajtu “Midl ist monitor” od 16. avgusta 2023. Odnosno mesec i po dana pre Hamasovog upada u južni Izrael iz enklave Gaza, koju američko-jevrejski profesor Norman Finkelstin naziva “najvećim koncentracionim logorom na svetu”.

Tri dana pre upada koji je postao okidač za možda najopasniju svetsku krizu od kraja Drugog svetskog rata, više desetina ultraortodoksnih Jevreja upalo je u kompleks džamije Al Aksa, trećeg najsvetijeg muslimanskog mesta na svetu, radi obavljanja ”talmudskih rituala”. To je, razume se, sablaznilo muslimanski svet, pogotovo zbog činjenice da je onim mlađim izraelska policija zabranila pristup sve dok pomenuti Jevreji ne napuste kompleks.

A onda je 7. oktobra Hamas pokrenuo operaciju ”Oluja Al Aksa”, i svet više nije bio isti – niti će se ikad više vratiti na staro.

Upad fundamentalističkih Jevreja u kompleks Al Akse nije bio prvi. Bilo ih je više tokom poslednjih nekoliko godina, a pogotovo od ustoličenja sadašnje vladajuće koalicije u Izraelu, oslonjene na beskompromisno cionističke i mesijanske jevrejske stranke.

Al Aksa se nalazi na Hramovnoj gori, čiji značaj srpska Vikipedija sažeto opisuje:

“Prema jevrejskoj tradiciji se s tog mesta svet proširio u svoj današnji oblik, odnosno odatle je Bog pokupio prah da stvori prvog čoveka Adama, gde je Adam napravio žrtvenik za Boga, gde su Kain i Avelj ponudili žrtve, i gde je Avram ponudio Isaka kao žrtvu. Na tom je mestu Bog odlučio ’obitavati’, zbog čega su tamo sagrađena prva dva jerusalimska hrama. Prema tradiciji se veruje kako će treći i poslednji Hram takođe biti sagrađen na tom mestu. Hram se smatra najsvetijim mestom judaizma i zbog toga mnogi Jevreji nikada neće tamo kročiti nogom. Među muslimanima se Hramska gora smatra trećim najsvetijim mestom islama. Poštovano kao Plemenito svetište i mesto Muhamedovog putovanja u Jerusalim i uzdizanja u nebo, Gora se takođe povezuje s jevrejskim biblijskim prorocima koji se poštuju u islamu. Džamija Al Aksa i Kupola na steni, najstarija očuvana islamska građevina na svetu, trenutno se nalaze na Gori.”

Sada se vraćamo na početak teksta i značaj crvene krave, ili junice. Prema jevrejskom zakonu, pepeo crvene junice mora biti razbacan po Haram al-Šarifu (Hramovnoj gori) pre nego što Jevreji mogu da se popnu na nju i ponovo sagrade Treći hram. Ta crvena krava, ili junica mora da bude besprekorna, odnosno bez mane, i da na nju još nije bio stavljan jaram.

Britanski “Miror” je 4. septembra 2023. objavio tekst pod naslovom “Prva crvena junica posle 2000 godina ispunjava biblijsko proročanstvo i označava ’poslednja vremena’”, i objašnjava da će obnova Hrama koja bi usledila posle njenog žrtvoprinošenja prethoditi dolasku jevrejskog Mesije – koji, međutim, nije isti onaj koga čekaju hrišćani i muslimani. Naprotiv, za ove druge će on pre biti antihrist.

Izraelska vlada je još tokom 2022. godine pomogla grupi aktivista “Hramovne gore” i Institutu za hram i evangelističkoj organizaciji Boneh Izrael da uvezu pet crvenih junica iz Sjedinjenih Država za žrtvovanje. Još tada je Hamas upozorio da njihov uvoz predstavlja “novi stadijum ’judaizacije džamija’ na Hramovnoj gori”, a na palestinskim protestima koji su usledili bilo je i poziva na ustanak.

Razvoj priče oko pomenutih junica se pomno prati, s obzirom da bi ona pogodna za žrtvovanje morala da ostane besprekorna kada navrši tri godine starosti. A da bi se izgradio Treći hram, Al Aksa bi morala da bude porušena. Svetski rat se tada ne bi mogao izbeći.

No, svetski rat uopšte ne predstavlja problem za one koji čekaju svog Mesiju, odnosno drugi Hristov dolazak. Naprotiv. Vrlo snažne i uticajne američke protestantske organizacije politički i finansijski podržavaju izraelske fundamentaliste iz svojih razloga, nadajući se što skorijem povratku Hrista. Moglo bi se reći da je posredi simbioza delovanja određenih protestantskih sekti i jevrejskih fundamentalista – iako su im krajnja očekivanja suštinski drukčija.

Ali tu se simbioze ne završavaju. Pristalicama Velikog Izraela, poput Benjamina Netanijahua, savršeno odgovara svako zaoštravanje koje daje povod za dalje zaokruživanje teritorije Izraela, koja uključuje Zapadnu obalu, pojas Gaze, kao i Golansku visoravan, koja formalno pripada Siriji. Možda je zato izraelski premijer tako samouvereno Generalnoj skupštini prikazao upravo takvu mapu tokom septembarskog zasedanja, što je izazvalo negodovanje predstavnika Palestine.

Da li je Netanijahu samo bio otvoren u svojim ambicijama ili je subliminalno najavio događaje koje će uslediti samo dve sedmice kasnije (o čemu je bilo više spekulacija u prošlonedeljnoj kolumni)?

Da li je snažna, suštinski nekritička američka podrška najavljenom krvavom izraelskom obračunu sa celokupnim Pojasom Gaze samo podrška glavnom savezniku u regionu, da li je reč o delovanju u skladu sa čuvenim aksiomom bivšeg Obanimog šefa kabineta Rama Emanuela (takođe Jevrejina) – da ne treba protraćiti nijednu ozbiljnu krizu – ili, pak, o otvaranju novog žarišta radi skretanja pažnje sa ukrajinskog debakla – ali i novog razvlačenja rusko-kineskih snaga, uvlačenja Irana u sukob i miniranja BRIKS-a?

Da li je šef američke diplomatije Entoni Blinken, koji je tokom poslednje posete Izraelu istakao da je došao ne samo kao šef Stejt departmenta već i kao Jevrejin, takođe (pritajeni) poklonik Velikog Izraela, koji vešto koristi ono što je ostalo od američke moći u korist druge države? Da li zbog te jednostrane podrške Izraelu Stejt departmentu preti ozbiljna unutrašnja pobuna?

Ili su sve to skupa ipak, narodski rečeno, đavolja posla, u susret neminovnom, otvorenom sudaru sila Dobra i Zla…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZRAEL GRADI HRAM ANTIHRISTU?!? Mračni plan kovan vekovima se obistinjuje?”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter