Izvor: BSC Happy
09.03.2023 u 14:09
0

„JERUSALIM JE NAŠA PRESTONICA!“: Netanjahu Rimu

Uoči posete Rimu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da želi jače ekonomske veze sa Italijom, tražeći od italijanskih zvaničnika da Jerusalim priznaju kao izraelsku prestonicu

Izraelski premijer Netanjahu je rekao da pre svega u sveri ekonomije želi bliže veze sa zvaničnim Rimom, poručujući pre dolaska u Italiju da su šanse velike, nakon razgovora sa italijanskim zvaničnicima, da Italija bude više snabdevena priodnim gasom. „Želeo bih da vidim više ekonomske saradnje… a tu je i prirodni gas: imamo ga dosta i želeo bih da razgovaramo o tome…“, rekao je premijer Izraela.

Deluje da Netanjahu traži zauzvrat velike stvari, poput toga da jedna od vodećih svetskih zemalja, poput Italije, daje njegovoj zemlji punu podršku u različitim stremljenjima, poput proglašenja Jerusalima za prestonicu Izreala.

Blinken razgovarao sa Netanjahuom o bliskoistočnom sukobu i „pretnjama koje predstavlja Iran“

„Verujem da je došlo veme da Rim prizna Jerusalim kao prestonicu predaka jevrejskog naroda tri hiljade godina, kao što su Sjedinjenje Države učinile gestom velikog prijateljstva“, rekao je Netanjahu.

Vrlo je važna izjava izraelskog premijera u situaciji velikih tenzija u njegovoj zemlji, u vreme obračuna sa demonstrantima, ali i sa Palestincima koji će definitivno ustati protiv inicijativa koje ima Netanjahu, a jedna od njih je proglašenje Jerusalima kao prestonice zemlje koju vodi.

Socijalni i etnički sukobi, mnogo širih razmera su na pomolu i ovoj bliskoistočnoj zemlji, ali dalekovidost državnika Netanjahuovog kalibra se ni ne nazire.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter