Izvor: Sputnjik
28.02.2024 u 08:15
0

JEZIVO OKTRIĆE! OBELODANJEN DOKUMENT O PLANU INVAZIJE AMERIKE NA RUSIJU! Evo kog datuma – delimo sadržinu sa vama!

Kopnene snage Sjedinjenih Država u svom izveštaju, objavljenom na 280 strana, o ruskim Oružanim snagama, izostavili su ključne detalje – moral ruske vojske, ističu ruski eksperti, upozoravajući istovremeno da pravljenje takvog izveštaja kolokvijalnog naslova „Poznajete li svog neprijatelja“ ukazuje na to da se Vašington sprema za sukob sa Rusijom.
Komentarišući vest da je američka vojska objavila izveštaj pod nazivom „Ruska taktika“, u kome se analizira struktura, naoružanje i očekivana taktika ruskih snaga u slučaju sukoba velikih razmera ruska stručna javnost ocenjuje da SAD nikada nisu bile prijatelj Moskve, ali sada se otvoreno i očigledno pripremaju za mogući rat sa Rusijom.
Kako navode, dok Amerikanci pričaju o naoružavanju Rusije, zemlje NATO-a tiho pokušavaju da „legalizuju“ svoje prisustvo u u Ukrajini, što je obelodanio i slovački premijer Robert Fico navodeći da neke države – članice Evropske unije i NATO razmatraju mogućnost slanja svog vojnika u Ukrajinu na osnovu bilateralnih sporazuma sa Kijevom, ističući da će on učiniti sve da spreči direktno učešće slovačkih vojnika u (sukobu) u Ukrajini, pa makar ga to koštalo premijerske funkcije.

ZELENSKI STIGAO NA SAMIT UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Očekuju se i ostali lideri (VIDEO)

 

Kremlj je poručio da je direktan sukob Rusije i NATO neizbežan, ako zapadne vojske uđu u Ukrajinu.
„Ovde treba napomenuti da su one koje su hteli da pošalju već poslati u Ukrajinu – savetnici i plaćenici, koje prvo otpuste iz vojne službe, raskinu im ugovore, a onda tamo odlaze uz posebnu naknadu. Zapadne zemlje nemaju problemi sa ovim, ali to, naravno, niko neće zvanično da saopšti“, kaže ruski ekspert Viktorija Fjodosova.
Ruski stručnjaci ocenjuju da je izveštaj američke vojske pokazatelj da Vašington vidi veliki rat u Evropi kao više nego verovatan i da se sprema da u njemu deluje protiv Moskve.

Kakvu su grešku napravili američki eksperti

U radu američke Kopnene vojske pod nazivom „Ruska taktika“ analizira se ruska vojna doktrina sa akcentom na taktičke koncepte koje Rusija koristi u pripremi za različite vrste vojnih operacija, ali njime nisu obuhvaćene ruske akcije u ukrajinskom sukobu, jer smatraju da je prerano davati konkretnu analizu strategije i taktike ruske vojske.
Dakle, autori se nisu bavili sukobom u Ukrajini, ali upozoravaju da bi Moskva mogla da nastavi da koristi regione sa „etničkim Rusima“ za svoje ciljeve. Osim toga, američki izveštaj govori o urođenom nepoverenju Rusa i Kremlja prema Sjedinjenim Državama i „globalnom liberalnom poretku“, kao i o navodno očajničkoj želji Rusije da stekne globalno priznanje kao svetska sila.
Dokument, koji je objavljen i na društvenim mrežama, na profilima američke vojske, uz natpis: „Poznajete li svog neprijatelja?“, analizira vojnu doktrinu Rusije, posebno organizaciju kopnenih snaga, taktičke operacije u ofanzivi, odbrani itd, i „služi kao osnova za razumevanje kako ruske kopnene snage deluju u taktičkim operacijama“.
Izveštaj takođe prikazuje komandnu strukturu ruskih oružanih snaga.
Ruski eksperti ocenjuju da Pentagon gleda na Oružane snage Rusije kao na potencijalnog protivnika, pa je analiza koncepata i taktika borbene upotrebe predmet proučavanja i analize.
Eksperti sreću pažnju na to da SAD u tim dokumentima otvoreno nazivaju Oružane snage Rusije neprijateljem.
„Američke bezbednosne strukture i obaveštajne službe pomno prate razvoj i izgradnju Oružanih snaga Rusije, jer strategija nacionalne bezbednosti SAD zapravo kaže da su Rusija i Kina njihova dva glavna neprijatelja. Stoga Sjedinjene Države pokušavaju da naprave portret ruske armije za svoje potrebe. Ali znate, oni uvek deluju veoma tehnološki – vrše kvantitativne proračune, ali uvek zaboravljaju moralni faktor koji je veoma jak u ruskoj vojsci“, kaže ruski ekspert Ivan Konovalov.
Prema mišljenju vojnog stručnjaka, upravo ovaj faktor daje prednost ruskoj vojsci na bojnom polju.
Na bojnom polju je moralni faktor u odnosu na tehnički – tri prema jedan. Toga se oni nikad ne sete i to će uvek biti njihova konceptualna greška. Matematičko sagledavanje rata, kao što je pokušao da uradi ministar odbrane Robert Meknamara tokom Vijetnamskog rata, koji su SAD izgubile, spada u njihove pristupe i uvek je bio pogrešan“, ističe Konovalov.

Zašto američka vojska ćuti o uspesima ruske vojske na frontu

Autori američkog izveštaja svoj rad su nazvali i udžbenikom za „vojnu obuku, stručno obrazovanje i razvoj liderstva“. Ruski vojni eksperti ocenjuju da ovaj „priručnik“ jasno pokazuje rezultate rada američke obaveštajne službe – naznačena su mesta stalnog raspoređivanja ruske vojske, kao i njihova strukturu, kao taktičko-tehničke karakteristike ruskog naoružanja. Istina, neki podaci su već zastareli, tvrde ruski stručnjaci, kojima je posebno zanimljiva činjenica da su američki eksperti prećutali uspehe ruske vojske tokom vojne operacije u Ukrajini, pravdajući se da je još rano za takve analite nešto, te da američka vojska tek prikuplja podatke koji potvrđuju ili opovrgavaju strategije i taktike Rusije.
Moskovski eksperti podsećaju da ruska specijalna operacija traje već dve godine, sarkastično komentarišući da Amerikanci i dalje „prikupljaju podatke“ o akcijama ruske vojske, te konstatuju da nije teško razumeti zašto autori izveštaja ne pominju predaju Marijupolja i Bahmuta tj. Artjomovska Rusima, i neuspeh kontraofanzive, panično begstvo ukrajinskih vojnika iz Avdejevke ako se uzme u obzir da je sve to urađeno pod „patronatom“ američkih savetnika. Ipak, štab Kopnene vojske SAD odlučio je da prećuti sve ovo, zaključuju eksperti.
Kremlj nije komentarisao američki izveštaj o ruskoj vojsci, smatrajući da takva pitanja treba da budu upućena Oružanim snagama Rusije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter