Izvor: BSC HAPPY/NOVOSTI
21.11.2023 u 14:19
0

JUTROS STIGLI U BEOGRAD: Srpkinja sa četvoro dece evakuisana iz Pojasa Gaze

Majka i njeno četvoro dece sa dvojnim državljanstvom, srpskim i palestinskim, napustili su Pojas Gaze i preko graničnog prelaza Rafa prešli u Egipat.

Evakuacija iz razrušene i nebezbedne Gaze ostvarena je tesnom saradnjom Srbije, Izraela i Egipta.

Značajnu ulogu u spasilačkoj misiji ostvarile su ambasade Srbije u Izraelu i Egiptu.

ZNAO ŠTA SE SPREMA? Obaveštajni zvaničnik dva puta upozoravao izraelskog premijera na mogući napad Hamasa!

Moja ćerka i unuci su dobro. Stigli su jutros u 6.00 ujutru iz Kaira kući i konačno su na bezbednom. Preživeli su pakao i pretrpeli veliki stres. Moj najmlađi unuk koji ima četiri godine muca od straha i dalje. Čekali su dve do tri nedelje da se završi procedura za evakuaciju iz Gaze. Bili su u strahu svakodnevno i od početka sukoba želeli da pobegnu od strašnog rata. Izraelci su bombardovali zgradu u kojoj su živeli u Gazi! Oni su srećom uspeli na vreme da pobedgnu i sklone se na bezbedno – ispričala je za medije Aleksandra, majka Angeline Arafat, koja je sa svoje četvoro dece uspešno evakuisana iz Pojasa Gaze uz veliku pomoć ambasade Srbije u Tel Avivu i Kairu.

Kaže da je njen zet nažalost ostao u Gazi:

– Nisu želeli da ga puste da pređe granicu sa Egiptom. Nadamo se da će i on uskoro uspeti da se evakuiše i bude sa svojom porodicom.

Angelina je sa svojom porodicom godinama živela u Gazi i ima dvojno državljanstvo, srpsko i palestinsko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter