Izvor: Alo.rs
02.02.2024 u 18:41
0

ZAPADNI MEDIJI OTKRILI KADA SE OČEKUJE AMERIČKI NAPAD: Svi nepomični!

Prema izvorima zapadnih medija očekuje se uskoro američki udar na ciljeve u Iraku i Siriji.

VOJNICI U PUNOJ BORBENOJ GOTOVOSTI: Američka vojska u pripravnosti, od naređenja se lome kosti

Sjedinjene Države bi vrlo brzo mogle da pokrenu udare na iranske vojne ciljeve u Iraku i Siriji kao odgovor na napad na američku vojsku na Bliskom istoku, piše Volstrit džurnal , pozivajući se na neimenovane zvaničnike u Vašingtonu.

– Očekuje se da će odgovor početi ovog vikenda – navodi se u objavi.

 Planirane „višeslojne” mere Vašingtona kombinovaće vojnu akciju sa drugim koracima koji se mogu prilagoditi da bi poslali signal o nevoljnosti za dalju eskalaciju.

Centralna komanda SAD saopštila je da je u nedelju napadnuta američka baza na severoistoku Jordana . Tri vojnika su poginula, a više od 40 ljudi je povređeno.

Prema izveštajima medija koji se pozivaju na izvore američke vlade, dron korišćen za izvršenje napada navodno je proizveo Iran .

Bela kuća je obećala da će odgovoriti na ovaj napad. Kao što je rekao državni sekretar Antoni Blinken , odgovor bi mogao biti „slojevit“ i „nastupiti u fazama“.

Kako prenosi Politiko, Pentagon je razmatrao nekoliko opcija: udar na iransku mornaricu u Persijskom zalivu ili iransku vojsku u Iraku ili Siriji.

Njujork tajms, pozivajući se na iranske izvore, tvrdi da je iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei dao naređenje da se izbegne direktan vojni sukob sa Sjedinjenim Državama, prenose RIA Novosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter