Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 10:57
0

Kancelar Kurc odlikovao osnivača Bionteka Kristofa Hubera

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odlikovao je osnivača farmaceutskog kocerna „Biontek“, koji zajedno sa američkim „Fajzerom“ radi na vakcini protiv korona virusa.

Profesor kristof Huber, koji važi za pionira u oblasti istraživanja raka, dobio je od kancelara Kurca Krst zasluge u oblasti nauke i umetnosti 1. klase.

Huber, koji se posvetio istraživanju mehanizama za odbranu od tumora i razvoju imunoterapija protiv raka, izgradio je vodeću istraživačku mrežu i osnovao je više kompanija, navedeno je u saopštenju.

ZANIMAĆE VAS

EKIPE HITNE POMOĆI IMALE 127 INTERVENCIJA: 48 transporta kovid pacijenata, hronični bolesnici najviše tražili pomoć

STIŽE ZIMA: Danas hladno i oblačno, a sutra sneg stiže u OVE KRAJEVE

KON PONOVIO: Naš zdravstveni sistem nije pred „pucanjem“

BANKA DUŽNIKU MORA DA VRATI 25 MILIONA: Vraćaju se sve dinarske uplate sa kamatama

Predsednik joj čestitao veliki sportski uspeh: Srbija je uz tebe! Bravo, Staša!

Rođeni Bečlija, hematolog, onkolog i imunolog, zajedno sa dva partnera 2008. osnovao je „Biontek“.

„Profesor Huber je tokom čitavog svog delovanja kao lekar i istraživač dao važan doprinos, a mnogi ljudi njegovom radu zahvaljuju zdravlje. Zahvaljujem se profesoru Huberu u ime Republike Austrije za njegove zasluge. Od njega osnovani “Biontek“ će imati važan udeo u pobedi nad pandemijom korona virusa. Vakcinom se bliži svetlost na kraju tunela i povratak normalnosti“, poručio je Kurc.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter