Izvor: Sputnjik
09.02.2024 u 07:44
0

KARLSON UPITAO KO JE KRIV ZA UNIŠTENJE SEVERNOG TOKA! PUTINOV odgovor zaledio NOVINARA i ceo SVET! VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da su diverzije na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ izvele američke obaveštajne službe.
„Ko je digao u vazduh ‘Severni tok’?“, pitao je Karlson Putina tokom intervjua.
„Vi, naravno“, odgovorio je uz osmeh Putin.
„Ja sam bio zauzet tog dana. Ja nisam digao u vazduh ‘Severni tok’“, našalio se Karlson.

„Vi lično možda imate alibi, ali CIA takav alibi nema. Znate, neću da ulazim u detalje, ali u takvim slučajevima uvek govore: tražite onoga ko ima motiv. Ali u ovom slučaju ne treba tražiti samo onoga kome je to u interesu, nego i onoga ko to može da uradi. Zainteresovanih može biti mnogo, ali zaroniti na dno Baltičkog mora i izvesti tu eksploziju ne mogu svi. Ove dve komponente moraju da se spoje – ko je imao motiv i ko je u stanju to da izvede“, odgovorio je ruski predsednik.

On je dodao da je Rusija spremna da isporučuje gas preko cevi gasovoda „Severni tok 2“ koja je ostala neoštećena, ali da je Nemačka ne pušta u rad.
„Ne radi se samo o ‘Severnom toku 1’ koji su digli u vazduh. ‘Severni tok 2’ su oštetili, ali jedna cev je čitava i preko nje se može isporučivati gas u Evropu, ali je Nemačka ne otvara. Mi smo spremni za to, samo izvolite“, istakao je Putin.
Upitan da li je iznenađen ćutanjem Nemačke u situaciji sa diverzijama na „Severnim tokovima“, Putin je odgovorio potvrdno.
„To i mene iznenađuje. Ali današnje nemačko rukovodstvo ne rukovodi se svojim nacionalnim interesima, nego interesima kolektivnog Zapada, inače je teško objasniti logiku njihovog delovanja ili nedelovanja“, objasnio je ruski predsednik.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter