Izvor: BSC Happy
29.05.2023 u 16:09
0

RUSI POGODILI VAZDUŠNE BAZE: Kijev GAĐAO TERITORIJU RUSIJE

Rusija je u ponedeljak saopštila da je njena vojska pogodila ukrajinske vazdušne baze u napadima tokom noći, a ukrajinske snage su granatirale industrijska postrojenja unutar Rusije dok su obe strane tražile prednost ispred onoga za šta se Kijev nada da će biti odlučujuća kontraofanziva.

U retkom priznanju štete na vojnoj „meti“, Ukrajina je rekla da su u toku radovi na obnavljanju piste i da je pet letelica povučeno iz upotrebe u zapadnom regionu Hmeljnicki, iako nije navela lokaciju ili lokacije.

U regionu se pre rata nalazio veliki vojni aerodrom.

ŠTA GA ČEKA NAKON POBEDE: Erdogana čeka borba sa inflacijom i obnova posle zemljotresa

– Trenutno se nastavljaju radovi na suzbijanju požara u skladištima goriva i maziva i municije – saopštila je kancelarija guvernera oblasti Hmeljnicki.

Ruska državna novinska agencija RIA citirala je ministarstvo odbrane da je pogođeno više od jedne vazdušne baze, ali iz Ukrajine nije bilo potvrde o šteti bilo
Ukrajinska prestonica bila je napadnuta 16. put ovog meseca ujutru posle druge noći bombardovanja. Međutim, zvaničnici su rekli da je većina dronova i projektila ispaljenih tokom noći oborena i da ujutru nije pogođen nijedan cilj.

Napadi, koji su stanovnike Kijeva naterali da se sklone u stanice metroa, bili su deo novog talasa ruskih vazdušnih udara ovog meseca dok Ukrajina, naoružana novim zapadnim oružjem, priprema napad da pokuša da povrati teritoriju koju su okupirale ruske snage.

– Neprijatelj ovim stalnim napadima nastoji da civilno stanovništvo drži u dubokoj psihičkoj napetosti – rekao je Sergej Popko, načelnik gradske vojne uprave.

BIVŠI GRADONAČELNIK OPŠTINE ZVEČAN PORUČIO: „Komandant KFOR-a za sever KIM uskoro dolazi na pregovore sa Srbima“

Ukrajinska vojska saopštila je da je napad na luku Odesa izazvao požar i oštetio infrastrukturu, ali nije precizirala da li je šteta ugrozila izvoz žitarica.

Zemlja je važan globalni snabdevač žitom i luka je od vitalnog značaja za otpremu poljoprivrednih proizvoda u inostranstvo. Takođe je jedna od tri uključene u sporazum o bezbednom izvozu žitarica preko Crnog mora uz posredovanje UN.

– Od pogotka je izbio požar u lučkoj infrastrukturi Odese. Brzo je ugašen. Informacije o obimu štete se ažuriraju – saopštila je južna komanda vojske na Fejsbuku.

Rusija je u ponedeljak saopštila da crnomorski sporazum o žitu više neće biti operativan ukoliko se ne ispuni sporazum UN sa Moskvom o prevazilaženju prepreka ruskom izvozu žitarica i đubriva.

SASTANAK KINE I SRBIJE: Vučević i Čen Bo

Ovog meseca Moskva je nevoljno pristala da produži ugovor o crnomorskom žitu do 17. jula, ali je rekla da mora da se napravi veći napredak kako bi se unapredili njeni sopstveni interesi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter