Izvor: BSC Happy
03.06.2023 u 15:53
0

UPRKOS KIŠI ČELIKA: KIJEV ZAPOČINJE KONTRAOFANZIVU?

Planovi Ukrajine za kontraofanzivu ostaju na pravom putu, rekao je njen zamenik ministra odbrane u subotu, uprkos „neviđenom“ talasu raketnih i dronova širom zemlje poslednjih nedelja.

Volodimir V. Havrilov je rekao da se, pored udara krstarećih raketa, Ukrajina u maju suočila sa ponovljenim rafalnim raketama, posebno u urbanim centrima, uključujući prestonicu Kijev.

 – Njihov primarni cilj je da zaustave naše kontraofanzivne i ciljane centre za donošenje odluka – rekao je on na marginama glavne bezbednosne konferencije Azije, Šangri-La dijaloga u Singapuru.

KRVAVI BELGOROD: Kijev ponovo NAPAO, STRADALI CIVILI

Havrilov je nazvao rusku intenzivnu upotrebu balističkih projektila u maju „poslednjim strateškim utočištem“ i istakao da su sistemi protivvazdušne odbrane njegove zemlje bili „više od 90 odsto efikasni“ protiv napada.

 – Za Rusiju je „bilo ogromno iznenađenje otkriti da je efikasnost (njihovih balističkih projektila) bila skoro nula u odnosu na moderne sisteme protivvazdušne odbrane, koje smo dobili od naših partnera – rekao je on.

Sjedinjene Države i Nemačka su ove godine dostavile Ukrajini napredne raketne baterije Patriot. Ukrajina je već dobila napredne sisteme manjeg dometa kao što su NASAMS i IRIS-T od zapadnih partnera. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u subotu da je njegova zemlja spremna da pokrene dugoočekivanu kontraofanzivu. Havrilov je rekao da raketni napadi nisu uticali na tajming.

NOVI DETALJI ISTRAGE EKSPLOZIJE NA GASOVODU SEVERNI TOK: Nemačka policija upala u stan devojke osumnjičenog Ukrajinca

 – Ništa ne može zaustaviti naše napore, našu želju i naše uverenje da ćemo pobediti u ovom ratu“, rekao je on. Ukrajina će „krenuti u kontraofanzivu, sa ambicijom da ove godine oslobodi naše teritorije – dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter