Izvor: RT
15.11.2023 u 13:49
0

KAKVA FATALNA GREŠKA UKRAJINACA NA KRASNOLIMANSKOM PRAVCU! RUSI se dali u LOV NA NEPRIJATELJA – JURIŠNICI POPADALI KAO GLINENI GOLUBOVI!

Artiljerci Centralnog vojnog okruga potisnuli su pešadiju Oružanih snaga Ukrajine sa uporišta na krasnolimanskom pravcu

Ruski artiljerci odbili su ukrajinsku pešadiju iz sakrivenog uporišta u krasnolimanskom pravcu, javlja rusko Ministarstvo odbrane. Suzbijanje neprijatelja bio je zadatak posade haubice 122-milimetarskog D-30 Centralnog vojnog okruga, koja je pogodila i uništila neprijateljsko uporište.

 – Po prijemu podataka od izviđačkih grupa gardijskog motorizovanog puka, vojnici su zauzeli položaj i gađali kamuflirano uporište, te tako primorali neprijatelja da napusti okupirano područje – preciziraju u Ministarstvu.

Uspešno je delovala i Južna grupa snaga. Pripadnici specijalnih snaga „Sibir“ su posle „višednevnog lova, uništili borbeno vozilo pešadije neprijatelja“, koje je svakodnevno gađalo položaje ruske vojske kod Kleščejevke na artjomovskom pravcu, javlja komandant grupe odreda.

JEŠĆEMO FERMENTISANE GLJIVE, VEŠTAČKO MESO I SOK OD CRVA!? Američki novinar obelodanio PAKLENI PLAN „KONTROLIGARHA“: Govore o klimatskim promenama, a evo šta spremaju!

 – Komanda je imala zadatak da otkrije položaj koji je udaljen od prvih vatrenih linija a sa kojeg je neprijatelj gađao naš položaj. Drska, smela posada svakodnevno je izlazila i gađala nas – rekao je on.

Posada se dala u lov na neprijateljsko borbeno vozilo pešadije, i posle višednevne analize prirode neprijateljskih dejstava, komanda je izabrala poziciju odakle su gađali neprijatelja protivoklopnim raketnim sistemom.

– Naš položaj je bio unapred pripremljen, neprijatelj je napravio grešku i ponovo izašao i počeo da puca na naše jedinice, za šta je kažnjen – kaže komandant.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter