Izvor: RADIO SLOBODNA EVROPA
17.02.2024 u 16:28
0

KLIZIŠTA NAKON OBILNIH POPLAVA: Poginulo najmanje 34 ljudi, HITNA EVAKUACIJA ..

Broj smrtno nastradalih od posljedica klizišta i poplava koje su zahvatile planinsku regiju Rio de Janeira porastao je na 34, prema izjavi lokalnih vlasti u srijedu, 16. februara.

Rečeno je da je napadalo 25,8 centimetara kiše za tri sata u utorak (15. februar) – što je gotovo jednako koliko je kiše napadalo tokom proteklih 30 dana zajedno.

Snimci objavljeni na društvenim medijima pokazuju automobile i kuće koje odvlači klizište i voda koja se širi Petropolisom i susjednim distriktom.

 

KOMANDANT KOJI JE ZAUZEO AVDIJIVKU: Vaskrsao kao feniks, zapad ga želi mrtvog a on nikad jači posle Mariupolja

 

Guverner Claudio Castro je rekao na Twitteru da prikuplja vozila za rad iz nekoliko brazilskih država kako bi se organizovalo raščišćavanje područja koja su zatrpala klizišta.

Predsjednik Brazila Jair Bolsonaro, koji je na putu u Rusiji, na Twitteru je rekao da je ministrima dao instrukcije da isporuče hitnu pomoć pogođenim.

Napisao je na Twitteru: „Neka Bog utješi porodice žrtava“.

Jugoistočni Brazil je pogođen jakim padavinama od početka godine, sa više od 40 smrtnih slučajeva koji su zabilježeni između država Minas Gerais i Sao Paulo, tokom mjeseca januara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter